Taxicentrale van der Wou vernieuwt en breidt uit.

Al decennia lang is het familiebedrijf Taxicentrale van der Wou BV een bekende in het straatbeeld in Dongen.  In die tijd is het bedrijf langzaam maar gestaag gegroeid in omvang en uitstraling. Zelfs in tegenvallende economische tijden wist het bedrijf zich overeind te houden door steeds vernieuwend en creatief in te spelen op de omstandigheden. ‘Anders werken, blijven vernieuwen en samenwerken’  vormen de basis van de filosofie van het bedrijf”, vertelt financieel directeur Maikel van der Wou.

Onlangs zette het bedrijf weer een grote stap voorwaarts met het toevoegen van een aantal activiteiten aan de bestaande werkzaamheden.  Tegelijkertijd werd de structuur van het bedrijf eens goed onder de loep genomen. “En natuurlijk”,  vertelt  van der Wou, “werd meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt een frisse nieuwe huisstijl te introduceren met een universele uitstraling voor alle onderdelen van het bedrijf, wat opereert onder de naam VANDERWOU Groep.”Een huisstijl die past bij het bedrijf: Serieus, ambitieus en jong.” 
“Dat alles geeft een solide basis om optimistisch de toekomst in de gaan, want het bedrijf is oud van herkomst maar jong van geest!” vervolgt mededirecteur Arjen van der Wou.”Al weer 4,5 jaar geleden betrokken we het nieuwe pand  aan de Slof 33 op industrieterrein Tichelrijt. We beschikken hier over een modern en ruim pand met onder andere eigen werkplaats,  APK-keurstation, wasplaats en moderne centrale, heeft gezorgd voor een prettige en efficiënte werkomgeving met allerlei mogelijkheden voor de toekomst.”
jfv4h8e71nn7thu3hjm0shyt0
Inmiddels vallen er 9 bedrijfsonderdelen onder de paraplu van de VANDERWOU Groep. “Naast de introductie van touringcarvervoer enige tijd terug, is er nu ook een logistieke tak toegevoegd aan de organisatie, onder de naam VANDERWOU Logistiek BV. Met een achttal voertuigen wordt sinds 21 oktober voor onder andere PostNL bezorgd in het gebied Rijen, Gilze, Dorst, Hulten, Alphen en Riel. Uiteraard wordt er ook voor losse opdrachtgevers gereden in de regio Dongen, Gilze en Rijen. Deze stap werd versneld gerealiseerd door de overname van het failliete Koerier Rijen BV halverwege oktober, maar is vooral resultaat van ‘buiten het bekende straatje denken’, zoals dat al enige tijd gedaan wordt.” aldus Maikel.
Met zijn verlengde transportbussen en bakwagens met capaciteit tot 500 kg, kan er nu ook een breed scala aan diensten worden aangeboden in het goederenvervoer. Ook een verhuisservice en autoverhuur behoren nu tot de activiteiten. Naast deze uitbreiding is er gedacht aan de technische component in de vervoersbranche. Om die reden heeft het bedrijf ook ingespeeld op de komst van de Boord Computer Taxi per 1 juli 2014 en zich aangemeld bij het RDW als keuringsinstantie. 
Reeds in maart 2013 heeft van der Wou hiervoor de officiële erkenning ontvangen, na een schouw door de RDW. Dat zorgt ervoor dat VANDERWOU Autotechniek, de naam van deze nieuwe tak, bij de komst van de BCT gemachtigd is om deze te activeren en in een later stadium ook te certificeren.  Van der Wou: “Dat geeft een mooie aanvulling op de bestaande werkplaats met het APK-keuringsstation, waar nu al het onderhoud van het eigen wagenpark, maar ook van enkele omliggende taxibedrijven wordt verzorgd. VANDERWOU Autotechniek voert alle werkzaamheden onafhankelijk uit en is daarbij dus niet gebonden aan specifieke BCT-leveranciers. Kortom weer een mooie aanvulling op bestaande activiteiten.”
  
Zoals de genoemde bedrijfsnamen al doen vermoeden, zullen alle activiteiten vanaf heden voortgaan onder de benaming VANDERWOU, gevolgd door de specifieke bedrijfstak. Naast de reeds genoemde bedrijven van de VANDERWOU Groep, bestaan ook nog VANDERWOU Vastgoed, VANDERWOU Materieel, VANDERWOU Tours en VANDERWOU Uitvaartverzorging. Het vertrouwde Taxicentrale van der Wou BV zal dan ook voortaan door het leven gaan als VANDERWOU Taxi, ook voorzien van een nieuw logo. 
idmv561puwaxcss4x49r46qq1