16e AED geplaatst bij ’t Zonneke

Foto:

Dongen komt steeds dichter bij de status ‘AED proof’. Afgelopen week werd de zestiende AED gehangen bij zorgaccommodatie ’t Zonneke aan de Eindsestraat. Pieter en Marie- Louise Bogers hebben de gevel van hun zorgboerderij hiervoor beschikbaar gesteld omdat ze graag hun medewerking willen verlenen aan de realisatie van de 6 minutenzone. De AED bevindt zich in een afgesloten kast aan de zijkant van het gebouw. Pieter en Marie – Louise Bogers stellen hun AED beschikbaar. De buitenkast en de aansluiting worden betaald uit de collecte die de werkgroep Dongen AED – proof heeft gehouden. 

 Zorgaccommodatie ‘ t Zonneke is een rustige locatie voor dagbesteding, speelopvang en/of logeeropvang in een landelijke omgeving met diverse uiteenlopende activiteiten, gevestigd bij een authentieke boerderij aan de Eindsestraat nr 45 Pieter en Marie-Louise Bogers zijn zelf ouders van 3 autistische kinderen en houden zich bezig met bedrijfsvoering en administratie. De professionele begeleiding wordt gegeven door eigen medewerkers.
In februari 2013 is het keurmerk “Kwaliteit laat je zien” aan deze boerderij verleend. De zorgboerderij heeft in gezamenlijkheid met ander zorgboerderijen (SZZ) een eigen toelating als AWBZ zorginstelling. Op de zorgboerderij zijn pluimvee, kleinvee en paarden aanwezig. Er wordt groente verbouwd en fruit geteeld. Ook zijn er creatieve activiteiten zoals bv. de kaarsenmakerij.
De werkgroep en Pieter en Marie – Louise Bogers vinden dit een goede plaats voor een AED die 24 uur per dag / 7 dagen per week beschikbaar is.De buurtvereniging “Onder Ons”, thuis in dit gedeelte van Dongen, deelt deze opvatting ook en heeft een oproep gedaan in hun nieuwsbrief van juni  j.l. om hun leden te overtuigen van de noodzaak een cursus Reanimatie met AED te volgen, omdat ze daar hun familie, buurtgenoten en vrienden een enorme dienst mee kunnen bewijzen. Deze cursus wordt gehouden op 21 en 28 november en op 12 en 19 december in de zorgboerderij en bestaat uit 2 avonden van ca 2,5 uur. De kosten bedragen  € 20,00. Ieder jaar wordt er een herhalingscursus gegeven. Een herhalingscursus per jaar  is verplicht voor alle mensen die hun diploma geldig willen houden.
Opgave cursus: Cees de Bra, Tel: 0162-320507 [email protected]
De leden van de werkgroep Dongen AED – proof bedanken Pieter en Marie – Louise Bogers van zorgboerderij ” ’t Zonneke” voor het beschikbaar stellen van hun AED en  hun spontane medewerking om Dongen zsm AED proof te maken. 
Intussen zijn er in Dongen al 16 AED’s beschikbaar voor haar bevolking.
24 uur per dag/7dagen per week.
1. Gemeentehuis. Hoge Ham 62 
2. De Salamander. Belgiëlaan 2 
3. De Cammeleur. Hoge Ham 126 
4. De Coolhof. De Hak 16 
5. ‘t Schouw. Rembrandtstraat 69 
6. De Gouden Leeuw. St. Josephstraat 107 
7. Snackbar de Biezen Otterdonk 22 a 
8. Medisch Centrum Beljaart. Kloosterpad 11-13 
9. Zwembad de Vennen Deken Batenburgstraat 2 
10. Europlus. Dunantstraat 28 
11. Van Loon Elektrotechniek. Steenstraat 7 d 
12. Appartementencomplex VVE Rooseveltstraat 78-92 
13. Leo van Riel dierenspeciaalzaak Mgr. Nolenslaan 17 
14. Kerkcentrum de Ontmoeting Kerkstraat 52 N
15. Fam.Haar