Lionsclub Donge Vallei sponsort  Jeugduitwisseling Rik van Gool

Foto:

Deze zomer heeft Rik van Gool deelgenomen aan een jeugduitwisseling naar Turkije.  Het doel hiervan is: kennismaken en bevorderen van onderling begrip tussen de volkeren en hun culturen. De eerste tien dagen verbleef hij in een Lionsgastgezin. Zo kon hij deelnemen aan het gewone gezinsleven in Turkije. Hij heeft het erg naar zijn zin gehad. Heel veel thee gedronken die overigens gewoon op English Blend van Pickwick lijkt. De eerste dag vooral was een hartverwarmend onthaal bij de familie. 

De tweede dag naar een Turks badhuis. Lekker laten verwennen. Rik heeft ook genoten van een waterpijp. “Beter dan in Nederland”, zegt hij. In de tijd met de familie heeft hij veel opgetrokken met Emre en zijn neefje Emrehan. De laatste sprak goed Engels. Wat hem opviel is dat hij de hele dag door hapjes kreeg en toch afviel. Hij bezocht ook een pretpark met de familie.  Ook werd er veel gepraat en gezwommen.
Daarna naar het “camphuis” voor het tweede gedeelte van de jeugduitwisseling. Daar heeft hij veel jongelui uit verschillende landen en culturen ontmoet. De dagen werden gevuld met excursies, zoals bezoeken aan musea, paleizen en bazaars. Ook op de agenda stond samen eten en heel veel praten met als hoogtepunt de landenpresentaties waar iedereen de bijzonderheden van hun eigen land voor het voetlicht bracht.  Het ziet ernaar uit dat hij zijn nieuwe internationale vrienden in de toekomst vaker gaat zien. Het was een succes!
Door het succes van deze reis gaat de lionsclub Donge Vallei op zoek naar jongeren voor een volgende uitzending in 2014. Ben je geïnteresseerd meld je dan aan bij het secretariaat van de lionsclub “Donge Vallei” [email protected]