De Jaarmarkt Draait Door

 

Stichting Eve brengt een nieuw evenement tijdens de jaarmarkt op zondag 17 april
In aanloop naar Dongen Draait Door organiseert Eve, in samenwerking met café De Gouden Leeuw, de eerste editie van: De Jaarmarkt Draait Door, een kleinschalig festival midden op de Dongense jaarmarkt. Het evenement vindt plaats op het parkeerterrein voor Oog & Blik aan de Hoge Ham 109 in Dongen.
Het belooft het gezelligste plekje op de Dongense jaarmarkt te worden dit jaar met de swingende blues van The Chicago Hot Rods, de nederpop van Ambacht, No Explanation en De Bakkerij van Dongen. Tijdens het evenement zal de volledige line-up van Dongen Draait Door op 4 juni bekend gemaakt worden. De Jaarmarkt Draait Door is van 10 tot 18 uur. Toegang is gratis.

 

The Chicago Hot Rods
Begin 2010 is de brabantse bluesband The Chicago Hot Rods opgericht. The Chicago Hot Rods heeft als doel de authentieke Chicago blues te laten herleven.

Met hun eerste demo, welke in juli 2010 uitkwam, wist The Chicago Hot Rods een verpletterende indruk te maken in de Nederlandse blueswereld. De band heeft een goede mix tussen de authentieke Chicagosound en de hedendaagse bluessound. Dit samen met de afzonderlijke internationale en nationale ervaring maakt deze band solide en volwassen. Door de prettige afwisseling tussen boogies, shuffels een vleugje rock en hun meeslepende bluesballads, waant u zich al snel in voorbije jaren.

De basis van deze band werd gelegd door Jan Brok op drums en Arnold Schumachter op basgitaar. De twee gitaristen, Eddie Vorstenbosch en Jeroen van Esdonk, verzorgen de grooves en de gitaarsolo’s. De frontman, Kars van Nus, maakt met zijn bluesharp en stem het plaatje van deze band compleet. 

Ambacht
Ambacht is een vijfkoppige Nederpopformatie. Hun liedjes worden gekenmerkt door harmonische zang en akoestische sound. De teksten zijn afwisselend melancholisch, scherp en ontroerend. De band speelde o.a. in voorprogramma’s van Trijntje Oosterhuis en De Dijk en een demo cd belande in de handen van het management van de Bredase popgroep Abel. Dit management geloofde in hun muziek en besluit te investeren in een album.Eind 2008 beginnen onder leiding van Joris Rasenberg, zanger en songwriter van Abel, de opnames van de debuutplaat van Ambacht die eind 2009 worden afgerond. De titel voor het eerste werk van de band werd ‘De Roes’, naar één van de tracks op het album. De eerste single, ‘Voorgoed Zo Mooi’, komt uit op 2 juli 2010. De single komt eind september, mede door de release van het album ‘De Roes’ op 27 augustus 2010, in de Top 100 en de band is te gast bij vele lokale, regionale en nationale radio- en televisiestations. ‘Voorgoed Zo Mooi’ gooit hoge ogen bij onder andere Radio 2 en komt regelmatig langs op de nationale radiozenders. Het album krijgt zeven strepen bij Frits Spits in zijn programma ‘De Strepen Van Spits’ en Daniel Dekker nodigt Ambacht uit voor een live-sessie in zijn programma ‘TROS Muziekcafé’. In 2011 wordt de officiële release van de tweede single verwacht.

Meer informatie over De Jaarmarkt Draait Door én Dongen Draait Door via
www.dongendraaitdoor.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen