Zomerspelen zonder kampvuur….de mening van Dongen…….(deel 2)

Vervolg reacties: geen kampvuur meer?…….de mening van Dongen…..

Vervolg reacties: geen kampvuur meer?…….de mening van Dongen…..

————————

Natuurlijk moet het kampvuur blijven.
Als het dit jaar kan met de nodige veiligheidsvoorschriften, dan kan het de komende 50 jaar ook. Met z’n allen kan het lukken.

Laat ons zomerspelen……..
Vriendelijke groet,

Fieke van Ginneken

———————————————-

Beste Burgemeester,

Het kan toch niet waar zijn dat het kampvuur als afsluiting van de Zomespelen niet meer gehouden kan worden. Vele honderden kinderen en vele duizenden Dongenaren genieten al jaren van deze traditie. Veiligheid en verantwoordelijkheid zijn bijna synoniem met de organisatie van de Zomerspelen. Al jaren is er geen enkel incident geweest en wordt verantwoordelijkheid genomen als door de omstandigheden een echt vuur onverantwoord is. De brandweer is steeds enthousiast en alert paraat om het vuur zonodig te sturen of te doven. Toon u een echt BURGERMOEDER en ontneem Dongen en de Zomerspelen deze traditie op deze plaats niet!!!

Hennie Suanet
Ton Kemmeren

———————————————– 

Ik vind het belachelijk dat ze het zomaar afschaffen.

En het gaat al 50 jaar goed, en opeens kan het niet meer.

Dat de burgemeester zich eens bezig gaat houden met zaken die de Dongenaren echt willen en belangrijk vinden.

Bij deze mijn protest tegen de afschaffing van het kampvuur van de zomerspelen.

Met vriendelijke groet,

H. van Suijlekom

———————————————-

Bij de afsluiting van de zomerspelen hoort gewoon een kampvuur in de Bergen. Dat is al 50 jaar zo en is niet meer weg te denken. Dus het kampvuur moet blijven!!!!!!!Miranda van Leijsen

————————————————

Graag ondersteun ik de actie “het kampvuur moet blijven” omdat het jammer zou zijn deze traditie waar jaarlijks alle kinderen naartoe leven op te heffen.

Corne van den Noort

————————————————–

Dit jaar bij het kampvuur geweest en het was (zoals altijd) echt strak georganiseerd, super veilig en goed geregeld!
Hieruit blijkt, dat de organisatie dit echt wel aan kan en in samenwerking met de brandweer een fantastische afsluiting van de zomerspelen aan kan!
Dus ook de komende 50 jaar gewoon kampvuur in de Bergen!
Jannie Okkerman

—————————————————

Hierbij wil ik het initiatief van een groep betrokken Dongenaren (oud-leiding van groep 7/8) graag ondersteunen om de jarenlange tradie van de Dongense Zomerspelen d.m.v. een kampvuur in De Bergen te handhaven.

Bij voorbaat dank voor het verzamelen van deze “verontruste reacties” en het doorgeven ervan aan burgemeester Simone Dirven-van Aalst.

Met vriendelijke groet,

Piet Brenders

—————————————————

kampvuur afschaffen waarom ?????

wat gaan we dan doen met carnaval DE PEE VERBRANDING.

of het vuurwerk met de KERMIS.

is dat belangrijker dan de ZOMERSPELEN ??

DE ZOMERSPELEN IS WEL EEN KINDERFEEST !!!!!!!!

ben blij met zo een organisatie voor de kinderen.
G.Raaijmakers
een OPA die opkomt voor zijn KLEINKINDEREN.!!!

—————————————————-

GEK word ik van het Dongense beleid om alles wat oud of traditie is maar af te schaffen. Ik denk dat we de burgemeester maar eens af moeten gaan schaffen, want die wordt nu echt wel TE OUD!!! Volgens mij zijn ze er op uit om het gehele karakter van Dongen om zeep te helpen, alles wat nieuw en vernieuwend en vooral VEEL geld kost is goed!!! Maar oude tradities en mooie oude panden, daar moeten ze zo snel mogelijk van af.

Ik vind het gewoon van de zotten!!!

Met vriendelijke groet,
Peggy Schöner

—————————————————-

Kampvuur hoort bij de zomerspelen moet ook gewoon door gaan.
Kwa veiligheid is het altijd goed gegaan dankzei de brandweer politie en alle andere vrijwilligers. Als het een financiële kwestie is weet ik zeker dat de gemeente dongen daar wel wat op kan vinden . Zomerspelen is geen zomerspelen zonder kampvuur.

C v d hoven

—————————————————

het kampvuur moet blijven !!
Ik vind het altijd erg leuk om bij het kampvuur te zijn bij de afsluiting van de Zomerspelen, dus het kampvuur moet blijven !!
Dave Siemons
(deelnemer Zomerspelen)

—————————————————

het kampvuur moet blijven !!
eeuwig zonde om zo’n jarenlange traditie te schrappen; ik ben van mening dat er zeer bewust wordt omgegaan met de veiligheid rondom het kampvuur. Want het is ook zo dat als het kampvuur wegens (weers)omstandigheden niet door kan gaan, dit dan ook niet gebeurt. Dus gewoon handhaven het kampvuur !!
groeten,
Nicolette van Marrewijk

—————————————————

Kampvuur………, Een geweldige afsluiting van de zomerspelen!!, Dit mag niet verdwijnen!!!! 17 jaar achtereen is onze familie bij de traditionele afsluiting in de bergen geweest. We hebben daarvan genoten. Ook in 2010, 50 jaar zomerspelen, was het weer een geweldige afsluiting. Onze kinderen deden dit jaar voor de laatste keer mee, maar ook in de toekomst zou het prachtig zijn om de traditie in ere te houden. En zoals wij het zien zijn er vele vrijwilligers die hard aan de veiligheid werken, ook de brandweer levert jaarlijks prima werk! laat het kampvuur niet verdwijnen!! Familie Heijkant.

————————————————————-

De gemeente Dongen heeft het besluit genomen dat de zomerspelen voor de laatste keer wordt afgesloten met het kampvuur.
Al jaren is de traditie dat op de laatste dag van de zomerspelen in de Bergen de afsluiting plaats vindt met het kampvuur, een afsluiting van een mooie en prachtige week voor alle deelnemers, kinderen, vrijwilligers en organisatie , een feest waar wij allen trots op mogen zijn. Het is jammer dat dit niet meer mogelijk is. Dat het gevaarlijk is als er niet voorzichtig mee wordt omgesprongen dat begrijp ik maar daar voor moet je dan ook de nodige voorzieningen voor treffen o.a. samenwerking en afspraken met gemeente en brandweer. Geen alcohol gebruik tijdens het kampvuur ben ik het helemaal mee eens, als ouders, papa, mama, oma, opa of als neutrale toeschouwer moet je het gezond verstand hebben dat dit niet kan, het zijn je eigen kinderen of kleinkinderen die daar zitten. Als wij allen de veiligheid en regels weten te waarderen moet het toch mogelijk zijn dat er volgend jaar weer een kampvuur is bij de afsluiting van de zomerspelen.
Veul plezier en proficiat zomerspelen.
Jan van Vorstenbosch

————————————————————————–

Het kampvuur moet blijven. Al 50 jaar de zomerspelen in Dongen en zomerspelen zonder kampvuur KAN NIET!!!!! De kinderen van nu en de kinderen in de toekomst moeten KUNNEN GENIETEN van dit fantastische gebeuren.

Sandra

—————————————————–

Natuurlijk moet het kampvuur blijven.

En als je ziet hoe de rest van de week georganiseerd wordt dan krijgt de organisatie van de Zomerspelen het in samenwerking met de brandweer zeker voor elkaar om er een blijvend veilig evenement van te maken. Ik weet ook niet waar deze beslissing op gebaseerd is, ik heb persoonlijk nog nooit een moment van onveiligheid bespeurd tijdens het kampvuur. Zonde als zo’n geweldige afsluiting niet mee zou kunnen plaatsvinden.

Sandra

—————————————————–

Het zou niet moeten zijn dat een zo traditioneel kampvuur als dat van de afsluiting van de Zomerspelen niet meer plaatsvindt!

Begrijpelijk dat men zich zorgen maakt over de veiligheid van al die deelnemende kinderen. Mocht er iets gebeuren dan willen natuurlijk de ouders naar hun kinderen en dat is naar het midden van de kampvuurlocatie aan de Bergen. Het kamp vuur op zich zou geen belemmering kunnen zijn? De brandweer heeft dit toch zeker goed onder controle. Ik hoop dat de gemeente Dongen, samen met de Dongense Jeugdraad kan besluiten om het kampvuur door te laten gaan. Misschien, met de nodige (veiligheids-) maatregelen.

Elly Pullens

—————————————————–

 Wij reden gisteravond na het kampvuur met onze zoon zwaar vermoeid achterin naar huis, het enige wat hij nog zei was:”het kampvuur was wel het mooiste van heel de zomerspelen he mam?” Ik kan hem daar alleen maar gelijk in geven, wat is de zomerspelen zonder kampvuur?? Helemaal niets!!
De burgemeester moet zelf eens komen kijken hoe het er aan toe gaat daar, de sfeer komen proeven en niet alleen bij dure feestjes het gratis eten, ze moet eens na gaan denken wat het betekent voor zoveel Dongenaren die vroeger als klein kind ook mee hebben gedaan, de kinderen die nu mee doen en al die mensen die elk jaar weer zoveel moeite doen om de zomerspelen tot zo’n groot succes te maken.
Dan maar wat meer veiligheidsmaatregelen volgend jaar als het kampvuur maar door kan gaan!
FPJM Haarbosch-Oerlemans

——————————————————

gezien de problemen in hoek van holland die door JONGEREN zijn aangestoken wil niet zeggen dat je dan alles maar moet afschaffen en verbieden. Ik maak dit al 25 jaar mee met vreugde en plezier . Weverzorgen al die tijd dat ervoor vrijwillige brandweer koffie is. ook de sfeer die er om heenhangd is geweldig. Daarom vraag ik samen met alle dongenaaren laat ons met ze”n allemallen daar nog lang van genieten
Groeten J C Kuipers Leemans

———————————————————

Het kampvuur moet inderdaad blijven want het wordt al 50 jaar daar gedaan dus het argument dat het om de veiligheid gaat is gewoon onzin. De gemeente zal wel een andere bestemming hebben voor de bergen en moet daarom het kampvuur daar verdwijnen. Het kampvuur is een traditie en een begrip in dongen al 50 jaar lang en daarom moet het blijven!!!!!!!

gr Fam van peer.

——————————————————

Natuurlijk zijn de mensen van de Zomerspelen creatief genoeg om een ‘alternatief’ kampvuur te verzinnen. Daar gaat het niet om.
Deze traditie moet blijven omdat er ieder jaar ontzettend veel maatregelen getroffen om deze geweldig afsluiting van de Zomerspelenweek te kunnen realiseren.
En laat het bedenken van een ‘alternatief’ kampvuur alleen nodig zijn als het kampvuur echt niet door kan gaan!
HET KAMPVUUR MOET BLIJVEN!!!!!
Margriet & José (oud leiding 7/8)

——————————————————-

Ja ook ik wil graag reageren op het voorstel dat is gedaan om het kampvuur te verplaatsen. Ten eerste vind ik het tijdstip van het uitbrengen van dit voorstel ZEER ongepast tegen over de organisatie en de Dongense gemeenschap. Ten tweede worden zorgvuldig alle veiligheidsmaatregelen genomen in samenwerking met de brandweer. Ten derde het plubliek ken en neemt zijn verantwoordelijkheid ten aanzien van vuur of drank gebruik.
Dus zie ik geen enkele rede om het kampvuur te verplaatsen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vriendelijke Groet Wilma de Jong

————————————————————

het kampvuur moet blijven
als ze het kampvuur niet meer mogen doen in de bergen
gaat er een leuke traditie bij de zomerspelen weg
en dat is zonde.
groetjes monique haarbosch

————————————————————

hallo ik ben daniek van langh.
ik doe nu nog mee met de zomerspelen nog 3 jaar . maar ik vind dat het kampvuur door moet gaan want anders is het niet meer de echte zomerspelen. maar als vuur te gevaarlijk is dan moet er een kampvuur komen zoals vorig jaar. soort luchtpijpen en convettie. maar er moet een soort kampvuur blijven in de bergen.
dan is de zomerspelen super als het zo word.
groetjes daniek van langh

——————————————————-

Al 50 jaar een kampvuur als afsluiting van een geweldige week, waarom niet voor de 51e keer? Een zomerspelen zonder kampvuur, is geen zomerspelen!
Lizzy

——————————————————–

Van harte ondersteun ik deze actie.

Er is genoeg krediet en ondersteuning van de dongense bevolking om dit gebeuren in goede banen te leiden. Inzet van politie en brandweer etc. is bedoeld voor een evenement dat zijn weerga niet kent. We mogen hier trots op zijn en de zomerspelen zijn een visite kaartje voor onze gemeente.

vriendelijke groet,
kitty van Riel,

———————————————————

Beste actievoerders van kampvuur moet blijven in de Bergen,

Deze leuke succesvolle traditie moet worden aangehouden. Het is gewoon onderdeel van de zomerspelen. Ook de toeloop van veel publiek is goed te behappen en geeft nauwelijks tijdelijke overlast. Ik vraag me af of dat op alternatieve locaties ook zo is. Het andere argument dat de locatie van het kampvuur te veel “bebost “is is onterecht. Ik zie de laatste 25 jaar geen schokkende veranderingen.

Een buurtbewoner van de Bergen,

Lisette Trommelen

———————————————————-

Ik vind, dat het kampvuur moet blijven.

Ik kan begrijpen, dat een overheid er op moet toezien dat de wet moet worden gehandhaafd. Ik kan niet begrijpen, dat er op het gemeentehuis één ambtenaar is, die vindt dat een kampvuur niet meer mag.
Zij handelen zuiver uit hun plicht tot wetshandhaving. Het is hun vergeven.

Maar ik kan mij wél voorstellen, dat er een ambtenaar (of bestuurder) is te vinden, die uitvaardigt, dat het belang van saamhorigheid in een gemeenschap belangrijker is, dan vervuiling van de lucht gedurende een paar uur.

Dus vraag ik aan Mevrouw de Burgemeester (hoofdletter!!) er voor te zorgen, dat jaarlijks tijdens de zomerspelen het kampvuur mag blijven branden.

Riph van den Assum

P.S. : Veiligheidsmaatregel. Is er in het bestaan van het kampvuur ooit een gevaarlijke situatie ontstaan? Gevaarlijke situaties kun je altijd bedenken. Maar houd je bij de feiten.

——————————————————————-

Ook ik vindt dat het kampvuur moet blijven als afsluiting van de zomerspelen.

Dit is al 50 jaar een traditie, waar de kinderen de hele week naar toe leven.

Zoiets ga je toch niet opeens afschaffen. Ik hoop dat met deze actie wel iets bereikt wordt en niet zoals met de handtekeningen actie voor de St. Josephkerk in de prullenbak verdwijnt.

Met vriendelijke groet,

Esther Faro

——————————————————— 

ZOMERSPELEN IS …..

Heel Dongen Geel… en hoe…geweldig !

Mooie decors, kostuums en spannende verhalen

Samen thema’s bedenken, spelletjes maken en sjouwen

Draaiboeken, aanpassingen maken en weer verder…

Kippenvel op maandagmorgen bij de opening

1780 spelende, joelende en zingende kinderen

Nog meer papa’s, mama’s, opa’s en oma’s die meegenieten

Na het ontbijt eerst zomerspelen tv kijken

Een mooi geel zomerspelenbankje

Een fantastisch evenement voor alle Dongenaren

Niet uit te leggen aan mensen van buiten Dongen

Samen zorgen voor een goede, veilige sfeer

Iets om met z’n allen trots op te zijn

Al 50 jaar een ongelofelijk mooi feest

En natuurlijk: samen afsluiten met een KAMPVUUR !

Na al die jaren zorgvuldige voorbereidingen, overleg met  alle betrokken partijen en aanpassingen rondom veiligheid is er heel wat ervaring opgebouwd om ook na dit jubileumjaar een passend slot van de zomerspelen te blijven organiseren. Wij hopen vurig op nog vele mooie kampvuren.

Rose-Marie, Laurens, Daan, Gijs en Joris

Het kampvuur MOET blijven

——————————————————-

Het kan toch niet zo zijn dat het hoogtepunt van De Zomerspelen afgeschaft wordt?! Vanwege veiligheidsmaatregelen? Het kampvuur wordt al jaren prima begeleid door vrijwilligers van De Zomerspelen en Brandweer, waarvoor mijn complimenten. Bij slecht weer gaat het niet door, zie vorig jaar. En als het heel warm is en de omgeving brandgevaarlijk, gaat het ook niet door, dat is te begrijpen. Daarom…er is niet eens elk jaar een kampvuur en des te spannend voor de kinderen als het wel kampvuur is. Zelf deed ik in de jaren 1976-1982 mee, altijd met heel veel plezier en met leuke herinneringen, ook aan het kampvuur.

Het kampvuur hoort bij De Zomerspelen!

Zo kun je alles wel af gaan schaffen.

Brigitte Blom

’s Gravenmoer.

———————————————————–

Goedemiddag,
Het kan toch niet zo zijn dat we straks na het laatste kampvuur van de Zomerspelen gaan? Het kampvuur moet echt blijven!
Groeten,
Irma Stoffels

————————————————————

Beste Zomerspelenfans,
Het kampvuur moet zeker blijven. Een traditie kan je niet zomaar verloren laten gaan. Vroeger als ik kin vond het zelf helemaal geweldig om dit spektakel mee te maken. Ik keek toen halvewege de zomerspelen week al uit naar de vrijdagavond. Waar alle figuren/spelers weer bij elkaar komen om de spannende verhalen te vertellen. Ook het zingen van de liedjes tussendoor is mij goed bijgebleven.
Nadat ik niet meer mocht doen, keek als toeschouwer naar de kampvuur. En elke weer weten de vele vrijwillegers er er een prachtig feest van te maken. Zelf als het kampvuur wegens droogte of regen niet doorging wisten ze de zomerspelen op grandioze manier af te sluiten.
Daarom moet het kampvuur zeker blij bestaan! Dus met het andere worden: “Het kampvuur moet blijven”.
Met vriendelijke groet,
Petra Rutten

————————————————————-

Het is een goede zaak dat de burgemeester en de brandweer de veiligheid willen waarborgen. Het aantal kinderen is enorm gegroeid en er komt steeds meer publiek kijken naar het kampvuur. Ik begrijp heel goed de beslissing om in de toekomst het kampvuur niet meer te laten plaatsvinden in “de Bergen”. Deze beslissing lees ik als volgt: de locatie mag niet meer maar het kampvuur mag nog wel.

Daarom lijkt het mij een goede zaak om een andere locatie aan de burgemeester voor te leggen. Een suggestie van mijn kant: maak op het Wilhelminaplein een stookplaats met stelconplaten waarop het kampvuur kan worden opgebouwd. Deze oplossing heeft een tijdelijk karakter en brengt geen schade toe aan het grasveld. De veiligheid is mijns inziens goed te waarborgen omdat het een zeer open terrein is. Ook is het mooi dat de opening en de sluiting van de Zomerspelen op dezelfde plek plaatsvinden. Ik hoop dat mijn mening de ogen opent van de burgemeester.

Vriendelijke groet,

Thom Vermeulen

—————————————————————– 

Zomerspelen zonder een afsluitend kampvuur zijn geen zomerspelen. Draag zorg voor goede veiligheidsmaatregelen en gun een ieder Het Kampvuur.

Harry Sengers

————————————————————–

Onvoorstelbaar, een zomerspelen zonder kampvuur en dat men dat nu moet doen met het 50 jarig bestaan. Een beetje fatsoen was wel op zijn plaats gewweest. Had even gewacht tot na de zomerspelen en was dan met elkaar om de tafel gaan zitten om een oplossing te zoeken. Maar nooit meer een kampvuur, ik heb er geen woorden voor.
Helma Mekes

——————————————————————-

Het KAMPVUUR moet blijven.

Onze kinderen hebben altijd mee gedaan, zelfs in de leiding.

Nu zijn de kleinkinderen aan de beurt en is de gemeente van plan het afsluitingsritueel af te schaffen

“DAT MAG NIET GEBEUREN”.

Mvg. Harry Muskens

————————————————————–

Ook wij willen graag dat het kampvuur behouden blijft voor onze kinderen en kleinkinderen.

Carla en Cees van Loon,

—————————————————————

Dat een GRANDIOOS typisch Dongen festijn als de zomerspelen op een evenzo typisch Dongen zijn manier de afsluiting moet gaan missen,
Kunnen die typische dongen mensen dan echt niet met een creatiever oplossing komen? ZEER betreurenswaardig! Echt weer zo’n oplossing die de krantenkoppen gaat halen!!

groetjes Janneke

————————————————————-

Nog 50 jaar kampvuur erbij in de Bergen.

Pauline Spitters

————————————————————-

Zomerspelen zonder kampvuur? Wat een belachelijke betutteling. Overigens geen gemeentebesluit maar een beslissing van burgemeester Simone Dirven persoonlijk als Ordehandhaver Numero Uno. Ze gedraagt zich steeds meer als plaatselijke potentaat. Onlangs besloot ze dat er geen exposities meer mogen plaatsvinden in het gemeentehuis terwijl juist die prachtige, heldere ruimte rond de raadszaal daar uitermate geschikt voor is. Maar nee hoor, Simone Dirven is de BAAS van het gemeentehuis en iedereen moet daar doen wat zij wil. ook de wethouders van VVD, SP en DP buigen deemoedig het hoofd. Wie roept deze dame eens tot de orde?!

Reg ten Zijthoff

——————————————————————

Het kampvuur moet blijven!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dit kan de gemeente echt niet maken om die traditie te breken.
Dit hoort gewoon bij de Dongense zomerspelen.
Suzan de Kok

————————————————————

Geachte Organisatie zomerspelen Dongen,
Zomerspelen afsluiten met kampvuur is sfeervoller.
Veiligheid is belangrijk.
Liever een kleine kampvuur dan geen kampvuur.
Met vriendelijke groet,
Fam. Haase

——————————————————————

 

Als rasechte Dongenaar die hier al meer dan 50 jaar woont moet ik dit berichtje schrijven. Tuurlijk moet het kampvuur blijven en als het aan mij ligt komt de kerstboomverbranding ook weer terug. Wat een belachelijk panisch gedoe over veiligheid. Het gaat verdorie al 50 jaar goed dus waar hebben we het over! Daarnaast worden er de hele zomer barbecues en vuurkorven in de achtertuin gestookt; die mogen dan ook niet meer????

 Met vriendelijke groet,

Franca Raesen-Krijnen

—————————————————————

Wij de kinderen van de zomerspelen zijn boos op de gemeente.
Wij willen dat het kampvuur blijft.
Omdat dat het leukste is van de zomerspelen.
En jullie zeggen dat er misschien een ongeluk kan gebeuren.
Maar dat is nog nooit gebeurt in al die 50 jaar.
Volgens mij willen jullie gewoon geld besparen.

Groetjes Niels Pieter Gerard Verheugd !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

—————————————————————-

Ook wij zijn van mening dat het kampvuur als afsluiting van de Zomerspelen moet blijven bestaan !!!

Carnavaleske groet,

CV Astmarkwatsis

——————————————————————–

Het zou echt heel jammer zijn als het kamp vuur bij de zomerspelen niet meer door gaat volgend jaar want het al 50 jaar een traditie en dat hoort gewoon bij de zomer spelen
zomerspelen is geen zomerspelen zonder afsluiting met kampvuur
gr mirjam

——————————————————————–

Nee…

’n Kampvuur stoken, dat doe je als kind zó maar niet ! Dat doe je alleen als je ouders of ander grote mensen in de nabijheid zijn; of als de Brandweer en de Politie en ook de EHBO klaar staat. Je kunt maar moeilijk wachten tot ’t Nieuwjaarsnacht is en overal in Dongen de meest gevaarlijke dingen in de fik worden gestoken door de grote mensen, al dan niet aangeschoten of ladderzat.

Nee…..Kampvuur dat stook je traditiegetrouw bij de afsluiting van De Zomerspelen !! Dát is tenminste veilig; dan zijn er wél honderden ouders in de buurt, tientallen jeugdleidsters en -leiders, professionele stokers en blussers, EHBO-mensen en zelfs belangstellende dokters !

Vol trots, en nog nagenietend van het spektakel, waarbij de hoge vlammen zelfs de vlag boven in de mast te pakken kregen, zal onze jeugd rondvertellen dat zij erbij waren. En opa en oma zullen zeggen: “Lang, heel lang geleden, zaten wij óók zo rond het slotvuur; en wat zongen we dan ook weer ?; O ja,

Laat ons Zomerspelen…….”.

Opa van Rik, Teun, Bram, Bas en Tijn.

————————————————————————

Zomerspelen zonder kampvuur…… domweg onvoorstelbaar…..

Natuurlijk moet je wel nuchter genoeg zijn om de gevaren in te zien. Stel nu dat er daadwerkelijk iets gebeurt, en er ontstaat paniek, dan zijn natuurlijk de gevolgen niet te overzien. En naar wie wordt dan het vingertje gewezen ?

Maar dit was even een kanttekeningetje, om eens over na te denken. Want persoonlijk vind ik dat een Zomerspelen zonder kampvuur niet kan gewoon. Het is de ultieme afsluiting van een uniek evenement. En waar zijn de kinderen zo goed onder de hoede, wordt er zo gelet op eventueel gevaar en wordt dit op voorhand uitgesloten, dan bij de Zomerspelen ?

Mocht het zelfs gebeuren dat er op een enkel moment de aandacht van één van de leiding verslapt, wordt hij of zij daar ’s avonds tijdens de evaluatie op aan gesproken. Dit tekent de grote betrokkenheid van alle vrijwilligers bij dit evenement.

Ook de grote bereidwilligheid van politie, brandweer, EHBO en alle anderen die vrijwillig hun medewerking verlenen laten zien, dat er ook bijna niks kan gebeuren.

Toen ik als leiding mee deed en er voor de eerste keer geen kampvuur was, was de teleurstelling erg groot, maar iedereen begreep het besluit van de brandweer en de hoofdleiding/bestuur. Het werd prachtig opgelost, maar het was niet de afsluiting zoals hij behoorde te zijn.

In Dongen doen we dingen samen, zeker de Zomerspelen, en dan kunnen we er ook samen voor zorgen dat het veilig genoeg blijft om ook in de toekomst de kinderen te laten genieten van de perfecte afsluiting : Wanneer de vlag in vlammen op gaat, dan is het pas écht voorbij……

Zomerspelen : Maak er een geweldig jaar van !

Met vriendelijk groet,

Marcel Quirijnen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen