De kermis is geopend

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

De kermis in Dongen is vrijdagavond om 19.00 uur officieel geopend door burgemeester Marina Starmans. Zij telde symbolisch, samen met een aantal kinderen,  van 1 tot 10  waarna de aanwezige Dongenaren op het kermisterrein op zoek gingen naar hun favoriete attractie.

Het College werd bij aankomst op het kermisterrein vergezeld door de Blaospiepel. Burgemeester Starmans vroeg in haar openingswoord allereerst om 1 minuut stilte voor de  Eindhovense kermisexploitant Ad Bierens, bekend van de oliebollen- en gebakkraam waarmee hij ook vele jaren op de Dongense kermis stond. Tevens was hij medeorganisator  van de Dongense Kermis. Bierens overleed in oktober 2022. Ook was er speciale aandacht voor de attractie ‘Wellenflieger El Mundo’ van exploitant de firma Thomassen. Deze zweefmolen ontving tijdens de kermis in 2022 de Piet Leanderprijs als attractie met de meest klantvriendelijkheid, presentatie en netheid op de Dongense kermis. Bij een inbraak afgelopen jaar werd ook de oorkonde ontvreemd. Vrijdagavond werd een nieuwe oorkonde uitgereikt.

Voor ieder wat wils
De Dongense Kermis 2023 biedt vertier voor jong en oud. Het kermisterrein is een aaneenschakeling van attracties: Reactor, Base Jumper, Safari Trip, Snow Party, Jumbo, Buggy’s, draaimolen, Lucky Duck, trampolines, bootjesmolen en natuurlijk ook de botsauto’s. Daar omheen en tussendoor staan tal van kraampjes met een lekker aanbod van drankjes en hapjes; van poffertjes en oliebollen tot friet, loempia’s en suikerspin. Mooie prijzen zijn er te winnen bij Lucky Cranes, Pusher, schiettent, eendjes vissen, lijntrek, bussen gooien en Skeeball.

Artiesten
Op maandagvond 10 juli zijn er gratis toegankelijk optredens van artiesten. Het eerste optreden begint om 19.30 uur en is van de populaire feestzanger Arjon Oostrom. Daarna (20.30 uur) volgt zangeres Monique Smit die als geboren en getogen Volendamse de kermis hoog in het vaandel heeft staan.

Spectaculaire show
Dit jaar op dinsdagavond geen vuurwerkshow ter afsluiting van de kermis, maar een spectaculaire show met vuurspuwers, acrobaten en interactieve robots die boven iedereen uitsteken. Komt dat zien vanaf 22.00 uur! Ook op zondag staat er extra activiteit op het programma. Om 19.00 uur zorgt clown Desalles voor een leuk intermezzo. En om 17.00 uur reikt wethouder kermiszaken René Jansen de Piet Leander Trofee uit aan de kermisexploitant die dit jaar het meest verdient om in de prijzen te vallen.

Openingstijden
De openingstijden van de kermis zijn: vrijdag 18.00 tot 24.00 uur; zaterdag 8 t/m dinsdag 11 juli van 13.00 uur t/m 24.00 uur.

Oproep: Vanwege (parkeer)drukte en verkeersveiligheid: Kom zoveel mogelijk te voet of op de fiets naar het kermisterrein. De fietsenstalling heeft dit jaar ook een verlichting.

 

 

 

 

Foto’s: Jan Stads/Pix4Profs

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen