Foto van de week

Foto: Frans Schrijver

Deze week weer eens een foto van een van de behoorlijke actieve clubleden van Fotoclub Dongen: Frans Schrijver. We hebben in het verleden al wat vaker fraai werk van hem gezien en dan weet je meestal op voorhand dat het nu ook weer een boeiende plaat is. Frans heeft zijn foto de titel “braaf” meegegeven, wellicht verwijst hij naar het tafereel van de hond met de twee kinderen.

Dit is wat Frans er zelf over zegt:

De foto is gemaakt in Lyon en het is een onderdeel van “La Fresque des Lyonnais”. Deze muurschildering is aangebracht op een gebouw van 6 verdiepingen en meet 800 m2. Deze fresco werd tussen 1994 en 1995 aangebracht, op initiatief van het toenmalige gemeentebestuur van Lyon, om een van de drukstbezochte wijken van Lyon nieuw lezen in te blazen. Op dit “ trompe-l’oeil” staan 30 bekende historische en hedendaagse figuren afkomstig uit Lyon afgebeeld.

Op de foto zie je een heel klein deel van het imposante fresco . Het bijzondere op deze foto is dat de realiteit en het geschilderde in elkaar overlopen. Wat afwijkend is tussen de muurschildering en de 2 kinderen is de schaduwwerking. Daardoor is het onderscheid duidelijk te maken. Verder is het toevallig dat de kleur van de kleding van het linker jongetje mooi combineert met de kleuren in de muurschildering. Op dit gedeelte van het trompe-l’oeil is de bekende Franse chef-kok Paul Bocuse afgebeeld.

Je moet als fotograaf natuurlijk wel het geluk hebben om in de juiste situatie te belanden. Zo’n fresco nodigt je zeker uit er een foto van te maken, maar daarmee is deze nog niet compleet. Het moet een aanvulling krijgen door er daadwerkelijk ook mensen cq. kinderen in op te nemen. Geduld is in deze ook een goede zaak!

Bent U geïnteresseerd? Neem contact op met Henk van Roode: [email protected]

Reacties

Cookieinstellingen