PvdA Dongen doet niet mee aan gemeenteraadsverkiezingen

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

De PvdA Dongen draagt geen kandidatenlijst aan voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Dat is besloten tijdens de Algemene Ledenvergadering van 23 november.

Dat meldt de PvdA in een persbericht: “De huidige politieke sfeer en context voelen niet meer als de plek waar de actieve leden van de Dongense afdeling zich willen bewegen. Zitting nemen in het gemeentebestuur, zowel in gemeenteraad als in het college, voelt niet als de weg om voor de gemeente Dongen op dit moment de goede dingen te kunnen doen.” aldus het bericht.

“De PvdA Dongen is trots op het nieuw elan dat de partij afgelopen periodes bracht in zowel oppositie als coalitie” vervolgt het bericht. “De partij dankt alle inwoners die een stem of steun gaven. Daardoor kon de PvdA een sociaal gezicht geven aan de gemeente Dongen. De PvdA afdeling Dongen blijft bestaan en de leden blijven actieve inwoners die zich op andere manieren zullen inzetten voor de samenleving. Vóór de gemeenteraadsverkiezingen van 2026 maakt de partij opnieuw de balans op of deelname aan de verkiezingen een mogelijkheid is.”

De PvdA Dongen bezet momenteel drie zetels in de Dongense gemeenteraad en zat de afgelopen zeven jaar, tot het vertrek van wethouder Eline van Boxtel, in het College. In de huidige coalitieperiode stapten met Bea van Beers en Eline van Boxtel-Pullens al twee PvdA wethouders uit het College van B & W.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen