Olympia’60 toont veerkracht en wint van Merlijn

Met als inzet nog een klein kansje op het kampioenschap maar vooral het veilig stellen van de 2e periode trok Olympia richting de studenten van Merlijn. De druk lag dus volop bij Olympia terwijl Merlijn onbevangen kon spelen omdat het geen prijzen meer kon halen. Merlijn stuntte behoorlijk door met 3-0 voor te komen maar de runner up boog die achterstand uiteindelijk nog om naar een 3-4 overwinning.
Door dit resultaat stelde Olympia op eigen kracht de 2e periode veilig en is het tevens niet meer in te halen in de eindrangschikking door naaste achtervolgers Dubbeldam en TVC/Breda.

Olympia zette vanaf de eerste minuut druk op de thuisploeg met als gevolg enkele snelle aanvallen over de flanken maar resultaat bleef uit. De eerste de beste kans van de studenten bleek wel effectief. Een slim terugspeelballetje werd via een hard afstandsschot meteen achterstand in keeper Marnix Mus geknald. De 43 jarige Mus werd in allerijl op vrijdagavond nog opgeroepen door trainer Arne Koeman nadat keeper Wouter Dirven de oefenmeester appte dat ie moest werken. Nog geen 4 minuten later werd het nog erger voor Olympia toen een speler van Merlijn de Olympia goalie passeerde en diagonaal de 2-0 binnenschoot. Olympia was beduusd maar kon het alleen zichzelf aanrekenen.

Olympia bleef de aanval zoeken en zijn spits Nick van Wanrooij die gedurende de hele wedstrijd weer eens de minst getalenteerde speler aan zijn broek had hangen als soort opoffering om het gevaar uit de rood witten te halen. Dat lukte aardig, Olympia had gedurende de gehele wedstrijd het betere van het spel maar bleek zaterdag niet effectief genoeg tot op dat monent. Een harde corner leek de doodsteek voor Olympia nadat Merlijn de bal opnieuw achter keeper Mus legde. 3-0 leek onoverbrugbaar maar aanvoerder Pepijn Laurijsen zweepte zijn team op en ging voorop in de strijd om alles nog recht te trekken.

Net voor rust lukte dat al deels. Een bal van Pepijn Laurijsen werd in de 45e minuut door Bryan Weistra op de lat gewerkt en uit de rebound in de netten geknald. Met een 3-1 achterstand werden de kleedkamers opgezocht en trainer Koeman was verre van amused. Dat liet de oefenmeester ook duidelijk merken en de spelers wisten wat hun te doen stond. Tim van Wanrooij en Robert Hillebrand bleven in de kleedkamer achter en werden vervangen door Gert-Jan Klijs en Elroy Vereggen.

Achterin ging de Dongense verdediging 1 op 1 spelen en Olympia werd meteen gevaarlijker. Een snelle aanval die over de 2 invallers liep belandde uiteindelijk bij Bryan Weistra die de 3-2 in het netje legde maar zijn inzet werd afgekeurd. Diezelfde Weistra scoorde uiteindelijk toch de aansluitingstreffer vanuit een scrimmage voor het doel van Merlijn waar Elroy Vereggen en Nick van Wanrooij hun schoten teruggekaatst zagen. Met nog een goede 35 minuten op de klok zette Olympia opnieuw aan om de gelijkmaker te forceren.

Merlijn kon nog één keer gevaarlijk worden maar Marnix Mus redde zijn ploeg op sublieme wijze. Merlijn zat stuk en de ene na de andere speler bleef op het veld liggen met pijntjes en kramp om zo de snelheid uit het spel te halen van Olympia’60. Dit leidde terecht tot frustraties bij trainer Koeman en er volgde een woordenwisseling met de trainer van Merlijn. Die kon zich niet beheersen en zocht het Olympia kamp op. De scheidsrechter zag het voorval en toonde de Merlijn trainer de rode kaart.

In de 64e minuut legde Nick van Wanrooiij aan voor een vrije trap die door de Merlijn keeper knap uit de hoek werd gedoken. Bas Leemans kwam in de ploeg voor Bryan Weistra en de aanvalsgolven hielden niet meer op. Op volle kracht ging Olympia op jacht naar de gelijkmaker en het speelde Merlijn conditioneel helemaal kapot. In de 73 minuut was het dan ook raak. De sterk ingevallen Elroy Vereggen legde terug op Pepijn Laurijsen en die haalde vanaf 20 meter verwoestend uit, 3-3.

Hierna rook Olympia bloed en wilde persé de driepunter pakken. Nog 5 minuten had Olympia de tijd toen Nick van Wanrooij de bal binnen knikte maar zijn goal werd afgekeurd door de leidsman. Dat Olympia toch met de volle buit aan de haal ging was de verdienste van Elroy Vereggen die na een pass van Raymon Damen de bal snoeihard in de bovenhoek joeg. Het had allemaal niet zo moeilijk gehoeven maar ondanks de grote achterstand bewees Olympia wel aan zijn publiek en vooral aan zichzelf dat het met grote veerkracht een wedstrijd totaal om kan draaien.

Olympia verzekerde zich definitief van de 2e periode en moet nu afwachten welke tegenstanders het gaat treffen in de nacompetitie voor promotie. Er staat echter nog wel één wedstrijd op de kalender. Zaterdag ontvangt Olympia op het eigen Crispijn middenmoter VV Oosterhout. De wedstrijd heeft voor beide ploegen geen enkel belang meer, maar het is voor Olympia wel leuk om een goed seizoen mooi af te sluiten op eigen terrein alvorens de belangrijkste wedstrijden van het seizoen zich aan gaan bieden. Aanvang van het treffen tussen de buurgemeenten is 14.30 uur.