Het Cambreur College  is jarig en viert feest

Foto:

Dit schooljaar viert het Cambreur College zijn 20ste verjaardag. Op 1 augustus 1994 was de fusie tussen De Pijler, de Laurentiusmavo, mavo De Witrijt en het Dr. Schaepmancollege een feit. Het Cambreur College werd dé school voor voortgezet onderwijs voor Dongen en omgeving.

In de afgelopen twintig jaar is er ontzettend veel gebeurd. Deelschooldirecteur Ad van der Ven ziet een school die modern onderwijs verzorgt en voor bijna alle leerlingen een passende route kan aanbieden. Dat dit in Dongen mogelijk is, mag volgens van der Ven echt op dongen.nieuws.nl: het Cambreur biedt al vijf jaar onderwijs voor leerlingen die leerwegondersteuning nodig hebben. Zij zitten samen met de basis- en kaderberoepsgerichte leerlingen in een klas op gebouw B-est. Hier verzorgen de leerlingen zelf de catering, is er een eigen overblijfruimte en kunnen de leerlingen praktijk met theorie combineren.
Maar daarnaast is het Cambreur College ook dé school voor leerlingen die vanuit Dongen de wereld willen verkennen. Zij zijn al negen jaar welkom in het tweetalig onderwijs met een sterke internationale component voor zowel havo- als vwo-leerlingen Dat kom je in de regio verder niet tegen.
Het Cambreur in overzichtelijke eenheden
“Het Cambreur College is een brede school, maar geen grote school. Iedere afdeling heeft zijn eigen plek in een van de drie schoolgebouwen. Leerlingen voelen zich er prettig en veilig. Dat vind ik super- belangrijk,” geeft directeur Ad van der Ven aan, “want pas dán kan er geleerd worden.” En dat zijn Cambreurleerlingen met een waardevol diploma de school verlaten om daarna in mbo, hbo of aan een universiteit verder te studeren, dát weet hij zeker.
            cambreurdirectie
            De Cambreur directie: Helga van de Weele en Ad van der Ven 
Uitdagend voor excellente leerlingen
“Voor de excellente leerlingen heeft het Cambreur College een heel pakket aan extraatjes: denklessen, olympiades, masterclasses, Cambridge-examens, maar ook voor Frans DELF-scolaire en het Goethe Zertifikat voor Duits. Een programma voor de economen is in ontwikkeling. Een eigen debatteam voor de liefhebbers heeft vorig jaar zijn kwaliteit meer dan bewezen,” geeft Helga van der Weele, directielid, met gepaste trots aan. “Talenten kunnen bij ons voldoende uitdaging vinden!”
Schoolbreed feest
Het gehele jaar door is het, vanwege het 20-jarig jubileum,  een beetje feest, te beginnen met een leerlingenfeest in november, voor het eerst voor alle Cambreurleerlingen. Ook worden in  november de basisscholen en in januari de buren uitgenodigd voor een tapasdineetje.
Reünie
 20 jaar Cambreur wordt gevierd met alle Cambreurleerlingen en alle Cambreurmedewerkers. Op 11 april ontvangt de school graag alle reünisten van 15.00 tot 19.00 uur. Houdt u deze datum alvast vrij als u tot de doelgroep behoort? CC20, u gaat er beslist nog meer van horen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen