Nieuwe divecoaster Efteling heet Baron 1898

Foto:

De achtbaan die de Efteling op dit moment aan het bouwen is, gaat Baron 1898 heten. Dat meldt De Telegraaf. De zogenaamde ‘dive coaster’ zal tevens een groots opgezet achtergrondverhaal bevatten. 

In de achtbaan storten bezoekers bijna veertig meter loodrecht naar beneden. Naar goed ‘Eftelings gebruik’ is ook deze attractie flink omkleed met een uitgebreid thema, net als attracties als Droomvlucht, De Vliegende Hollander en Villa Volta. Het project moet meehelpen het bezoekersaantal van Nederlands grootste pretpark in 2020 naar 5 miljoen te krijgen. Het attractiepark bouwt tevens een deel bij aan het bestaande bungalowpark Bosrijk. In totaal is met de uitbreidingen een investering van 36 miljoen euro gemoeid: 18 miljoen voor de achtbaan en 18 miljoen voor de nieuwe slaapplekken.
Goudmijn met een verhaal
De achtbaan Baron 1898 zal eruit komen te zien als een ouderwetse Hollandse goudmijn, compleet met een fabriek, een mijnschacht, een hoge lift met een groot wiel en een uitgebreid aangeklede rij. In de attractie wordt het verhaal verteld van de hebzuchtige eigenaar van de goudmijn, Gustave Hooghmoed. Nadat hij een klomp goud vond, kreeg hij van de spookachtige ‘witte wieven’ een waarschuwing om dit stuk goud niet mee te nemen. Het verhaal is daarmee enigszins te vergelijken met dat van een andere Efteling-attractie, Villa Volta. Ook daarin zit een gierige hoofdpersoon die wordt tegengehouden door een witte spookachtige dame.
1 meter en 40 centimeter
Vanwege de flinke duik en verschillende wilde achtbaanelementen moeten berijders van de attractie minimaal 1.40 meter zijn. Tot nu toe konden alle bezoekers met 1.20 meter al in alle achtbanen van de Efteling. Passagiers zitten in treinen van achttien personen, drie rijen met elk zes mensen. ‘Bovenaan de lift hang je even stil. Je voeten bungelen in de lucht, terwijl je vol spanning de diepte in kijkt. En dan zak je plotseling met 90 kilometer per uur naar beneden. Fantastisch”, juicht Efteling-directeur Olaf Vugts. De nieuwe achtbaan gaat open in de zomer van 2015