Foto Cloin verdwijnt na 98 jaar uit Dongen

Foto:

De bekende Dongense fotozaak Foto Betsie Cloin sluit per 1 november haar deuren. Daarmee komt een einde aan een periode van bijna honderd jaar waarin de naam Cloin in Dongen onlosmakelijk verbonden was met het begrip fotografie. Een combinatie van factoren is de reden voor het besluit van Betsie , Cor en Victor Stierman om de winkeldeur definitief op slot te doen.”Het is ineens in een stroomversnelling gekomen” vertelt Victor Stierman. “Ik ben 2 weken geleden in contact gekomen met een grote fotoketen om te bekijken wat de mogelijkheden waren om onder een grote naam verder te gaan hier in Dongen. Helaas is de Dongense afzetmarkt voor zo’n grotere keten niet interessant genoeg om zich hier te vestigen. Het is als zelfstandige fotozaak steeds moeilijker om het hoofd boven water te houden. Je moet je staande houden tussen enorme concurrentie van grotere ketens en internet en dat in een tijd waarin foto’s maken vaker met mobieltjes dan met camera’s gebeurt.”

Het gesprek met deze grote keten kreeg een totaal andere wending. “Ze deden mij een aanbod om in één van hun filialen aan de slag te gaan. Na overleg met mijn ouders, Betsie en Cor, zijn we samen tot de conclusie gekomen dat dit wellicht het moment was om zo’n aanbod te accepteren. Mijn ouders zijn natuurlijk ook niet meer de jongste, en een fotozaak in je eentje runnen is eigenlijk ook geen optie. We hebben toen besloten om onze zaak per 1 november te sluiten” aldus Victor.
Foto Cloin is  sinds 1916 een begrip in Dongen. De vader van Betsie Cloin startte toen in de Tramstaat  een bescheiden fotozaak om zich daarna te vestigen op de Hoge Ham in een pand waar de ook de Dongense familie van Tuijn een bottelarij runde. Er werd daarna nog twee maal verhuisd.  Afgelopen januari verhuisde Foto Betsie Cloin voor de laatste maal naar een eigen pand aan de Biezen. Met het sluiten van de winkel en studio van Foto Betsie Cloin verdwijnt er weer een icoon uit de geschiedenis van de Dongense middenstand.
—————————————————————————————————–
            advertentietastytapas1