“Swing-iT  Nieuws:  Interview met Iris Koreman – Pfrommer

Foto:

Van 30 oktober tot en met 2 november dit jaar beleeft  Dongen een uniek muzikaal spektakel: Swing-iT.  Deze keer stellen we één van de solisten voor die haar muzikale talenten op het podium ten gehore zal brengen:   Iris Koreman-Pfrommer.

Iris is 28 jaar jong en woont samen met haar man en dochtertje in Dongen, het dorp waar ze geboren en getogen is. 
Al op jonge leeftijd werd ze door het muziekvirus gegrepen, op verjaardagen klom ze op de tafel en zei dan ‘…en nu ga ik optreden’. Echter is het niet zo dat Iris ook op jonge leeftijd op het podium stond. Als tiener zong ze vooral in de badkamer, de wil om te zingen was zeker wel aanwezig echter ontbrak de durf om dit ook voor een publiek te doen. De eerste keer dat Iris auditie deed was bij het 100-jarige bestaan van Harmonie Aurora, vanaf dat moment is ze het zingen echt op gaan pakken. Ze nam zangles en heeft in de loop der jaren voor verschillende dingen deelgenomen, ze heeft onder andere op bruiloften gezongen en heeft bij een musicalclub in Waalwijk gezeten. En sinds een jaar zit ze ook bij een band, de New Fresh Band uit Kaatsheuvel. “Ik ben daar via Annemieke Verharen bijgekomen, we spelen allerlei soorten muziek, eigenlijk alles wat leuk is voor feesten en partijen”. 
In het dagelijks leven geeft Iris les op de communicatieopleiding van Avans. Het zingen is voor haar puur een hobby, al komen er bij haar werk wel dingen terug die ze ook tijdens het optreden toepast. “Ongeacht hoe ik me voel ik moet er altijd staan, zowel op het podium als voor de klas, ‘the show must go on’”. 
Iris volgt al een geruime tijd zangles en ze zal dit ook blijven doen, dit om haar stem in conditie te houden en ze vindt zelf ook dat ze dit nodig heeft. Vanuit de zanglessen krijgt ze voornamelijk musicalnummers voor haar kiezen, daarom maakt het zingen in haar band – waar voornamelijk toch wel meer pop nummers op het repertoire staan – de afwisseling zo fijn. Daarnaast wil ze alles zo goed mogelijk blijven combineren, het moeder zijn, werken, sporten, leuke dingen doen met familie en vrienden en het muziek maken. 
Grootse ambities op muzikaal vlak heeft Iris niet, ze vindt het vooral leuk om leuke dingen te blijven doen. “Ik heb wel ooit gedacht om aan Idols of The Voice mee te doen, maar daar ben ik van genezen. Op de dag van de auditie voor Idols dacht ik in de auto ‘Ik ga me daar toch niet voor gek laten zetten’, dus ben ik weer uitgestapt en thuis gebleven. Het is dan toch een kleine onzekerheid die dan naar boven komt. Ik heb wel de droom om ooit in een musical te staan, maar ik ben wel realistisch genoeg om te weten dat dat niet zal gaan gebeuren, maar dromen mag altijd”. 
Iris heeft in 2011 en 2013 met Breda on Stage in het Chassé gestaan. Tijdens de show van 2013 had Iris een solo, het voelde voor haar als een beloning om vier avonden lang op het toneel te staan én ook nog een nummer solo te mogen zingen. Dit optreden staat dan ook met stip op één van haar favoriete optredens. 
Wanneer we Iris vragen of ze een favoriet nummer of muzikant heeft, geeft ze aan dat het per periode verschilt. Momenteel zet ze het nummer ‘Nu dat jij er bent’ van Trijntje Oosterhuis geregeld op. Maar verder heeft ze niet echt muziek die ze altijd op kan zetten en dat het dan ook altijd goed is. In de auto luistert ze vaak naar verzamelcd’s met de beste muziek van bijvoorbeeld 2013, maar ook cd’s van CCR, Anouk en Ilse DeLange behoren tot de auto-cd-collectie. 
Dit jaar staat Iris bij Swing-iT op het podium. De reden waarom zij met Swing-iT meedoet is, omdat ze hiervoor gevraagd is en ze het heel leuk vindt om te doen. “Ik word er ook steeds enthousiaster over naar mate het project vordert. Bij mijn band is het repertoire ook wel heel verschillend, maar bij Swing-iT komt daar ook nog dans en show bij, het is gewoon een compleet theater.”  Iris heeft veel zin in de repetities en uitvoeringen van Swing-iT en wie weet wat er na Swing-iT weer voor muzikaal project op haar pad komt, aan haar enthousiasme zal het niet liggen. De organisatie van Swing-iT kijkt met veel plezier uit naar de deelname van Iris!