Music Dome Dongen, een theater met allure

Foto:

“Dit is echt de mooist denkbare setting in Dongen voor een groots opgezet muzikaal project”, dacht amateurmuzikant John Knapen vaak als hij langs het karakteristieke bedrijfspand van Victor Boeren op industrieterrein Tichelrijt reed. Hij besprak zijn idee met zijn muzikale vriend en ondernemer Bert de Langen. Samen trokken ze de stoute schoenen aan en vroegen eigenaar Paul Boeren of er een mogelijkheid was om het pand te gebruiken voor zo’n project. Boeren zegde meteen zijn medewerking toe. Nu, een jaar later, staat ‘Swing-It’, zoals de productie heet, al flink in de steigers. Van 30 oktober tot en met 2 november van dit jaar zijn er vier voorstellingen gepland en kunnen een kleine 2000 gasten komen genieten van een ongekend avondje uit in Dongen.Bert de Langen en John Knapen, beiden muzikant bij Harmonie Aurora, zijn nog steeds de kartrekkers van dit project. Vanzelfsprekend verleent hun ‘eigen’ harmonie  haar medewerking aan het project. “Maar er is meer”, aldus John Knapen, “want naast het harmonie-orkest zijn er nog meer partijen bij betrokken. Het 40-koppige zangkoor Cadans bijvoorbeeld , maar ook danseressen van L-Joy Dance Factory, diverse zangsolisten en acteurs. Het wordt  een unieke ervaring voor de bezoekers, in de sfeer van een kleine eeuw geleden.” Die ervaring krijgt volgens Knapen  nog extra dimensies met een professionele licht- en geluidsshow en zelfs een 4-D tintje. “We gaan ook met geuren werken om de beleving helemaal compleet te maken. Geloof me, het wordt een belevenis zoals er in Dongen nog niet eerder is geweest”.

musicdome2
Paul Boeren (r) neemt de eerste DVD in ontvangst van Bert de Langen en John Knapen (l)

De Music Dome Dongen biedt plaats aan zo’n 600 bezoekers. “Dat is in de theaterzaal op de begane grond. Daarnaast is er op de eerste verdieping mogelijkheid om gebruik te maken van arrangementen met een diner vooraf, natuurlijk geheel in de stijl van Swing-It”, aldus Bert de Langen, die als voorzitter van de projectgroep de taak heeft het geheel in goede banen te leiden. “Een grote uitdaging want er zal nog heel wat werk verzet moeten worden voor het zover is. Er zijn een paar honderd mensen betrokken bij deze productie en alle puzzelstukjes moeten natuurlijk wel op hun plaats vallen. Heel bijzonder en vermeldenswaardig is al wel, dat de eerste voorstelling van donderdag 30 oktober, in samenwerking met de diverse Dongense basisscholen, al helemaal vol zit. We hebben dan namelijk alle leerlingen van de groepen 7 en 8 op bezoek.”
Om sponsors te interesseren in het project is door Hans Zimniak Digitale mediaproducties een speciale trailer gemaakt waarin al een goed beeld geschetst wordt van het project. De eerste DVD werd afgelopen week uitgereikt aan Paul Boeren, eigenaar van de prachtige ‘Music Dome Dongen’. Na het bekijken van de trailer was Boeren overtuigd: “het enthousiasme en de professionaliteit waarmee deze organisatie naar buiten treedt is indrukwekkend. Ik stel het pand, wat door zijn Amerikaanse uitstraling heel geschikt is voor dit project,  dan ook graag beschikbaar. Ik vind het bovendien goed om op deze manier iets voor Dongen te kunnen betekenen.”

dongen.nieuws.nl houdt u, als media-partner van Swing-It, de komende maanden uitgebreid op de hoogte van alle ontwikkelingen