Mooie opening DongenIce , bekijk de beelden!

In een drukbezochte ijshal op het Wilhelminaplein is vrijdagavond de zevende editie van DongenIce officieel geopend.  In  de afgelopen weken is een compleet DongenIce-dorp op het Wilhelminaplein verrezen met een ijsbaan, een groot huiskamergedeelte met alle horecavoorzieningen en een heuse ‘Jumbo roetsjbaan”, waarmee Dongen de komende drie weken verzekerd is van veel winterplezier.

De opening zelf werd opgeluisterd door een dansgroep van Het Kunstpodium die op indrukwekkende muziek een ballet uitvoerde. Zij werden daarbij ondersteund door twee slagwerkers die het geheel nog een wat meer bombastisch karakter gaven. 
In een leuk filmpje werden daarna de avonturen getoond van de pinguïns die de laatste weken door Dongen zwierven. Vele locaties kwamen voorbij, van de Jumbo supermarkt tot de raadszaal en zelfs de burgemeesterskamer in  het gemeentehuis. Hoofdinspecteur Wally Rus bleek er uiteindelijk in geslaagd alle pinguïns op eentje na te traceren en liet ze vervolgens het ijs betreden. De laatste pinguïn, die meteen de mascotte van DongenIce bleek te zijn, kwam gelukkig ook nog tevoorschijn waarmee alle voorwaarden geschapen waren om het evenement officieel te openen.
Na een dankwoordje richting de scheidende bestuursleden Sandra Heerius en Edwin van Os werd het wachten van de  grote menigte enthousiaste  schaatsers beloond en konden zij de ijsvloer in beslag nemen.  De komende drie weken kan er dagelijks geschaatst worden en is er ook in de winterhuiskamer naast de ijsbaan veel vertier te beleven.
Bekijk de fotoreeks voor een sfeerreportage van de opening. Een filmpje volgt later vandaag.
Foto’s: Joes van Wanrooij / Henk Barmentlo