Nieuwe dirigent voor Gezelligheidskoor Dongens Levenslied

Foto:

Gelukkig heeft Dongens Levenslied na het afscheid (om gezondheidsredenen) van dirigente en toetseniste Margret van der Stelt een nieuwe dirigent gevonden. De nieuwe dirigent, Wouter Kwakernaat, komt uit Breda. Hij heeft daar een eigen Muziekschool. Toevallig heeft Wouter Gezelligheidskoor Dongens Levenslied vorig jaar op zien treden tijdens ‘Tranen van Cooth’ in Breda. Hij vertelde toen tegen zijn vrouw dat hij eigenlijk graag dirigent zou willen worden van een gelijksoortig koor. En dat is gelukt! 

Op donderdag 3 april 2014 stond Wouter Kwakernaat voor de eerste keer als dirigent bij Gezelligheidskoor Dongens Levenslied. Een intensieve avond, voor zowel dirigent als koorleden. De nieuwe dirigent vond de eerste avond een geweldige avond. 
Wouter begon op zijn zesde jaar met muziek- en pianoles op de Toonkunst Muziekschool ‘de Munt’ in Dordrecht. Hij studeerde piano aan het Rotterdams Conservatorium bij, onder andere, Robert van der Linden en Wouter Hofstra. Ook volgde hij masterclasses bij verschillende pianogrootheden.
Als werkstudent speelde Wouter bij verschillende orkesten en gezelschappen waaronder een bigband en een musicalvereniging. In die tijd begeleidde hij ook vocalisten. 
Wouter Kwakernaat werkt bij koren in Zevenbergen, Made, Breda, Oosterhout, Prinsenbeek en Raamsdonk, in verschillende functies. Soms als dirigent, soms als pianist/organist. Als pianoleraar doceerde hij bij verschillende muziekscholen. In 1980 startte hij een praktijk voor pianoles. Deze is inmiddels is uitgegroeid tot een bloeiende muziekschool in Breda. 
En nu is Wouter Kwakernaat de nieuwe dirigent van Gezelligheidskoor Dongens Levenslied. Het eerste optreden in Dongen met Wouter als dirigent is op zondag 18 mei a.s. in De Viersprong. Meer informatie over dit optreden volgt.
Bedankt!!
Gezelligheidskoor Dongens Levenslied, bij monde van voorzitter Eugene Pals, dankt iedereen die bij de zoektocht naar een nieuwe dirigent voor het koor heeft geholpen, in welke vorm dan ook. “Het was overweldigend hoe iedereen met ons mee dacht en goede tips gaf. Ik ben echt blij met onze nieuwe dirigent, Wouter.”