Afghaans drama in Cinemaclub Dongen

Foto:

Maandag 24 maart vertoont Cinemaclub Dongen de film The Patience Stone in het Dongeparktheater van de Volckaert. In 2008 oogstte de naar Frankrijk gevluchte Afghaanse auteur Atiq Rahimi veel lof met zijn zevende boek The Patience Stone. De in meer dan dertig talen uitgebrachte roman verhaalt over een door verdriet overmande vrouw die zich heeft ontfermd over haar verlamde echtgenoot. De titel is een verwijzing naar de Perzische mythe over een geheimzinnige steen die je voor jezelf moet houden, maar waar je vervolgens je hele leven aan kunt toevertrouwen. Als de geduldige steen voldoende heeft geluisterd en is gevoed met angsten, dromen, pijn en verlangens barst deze uit elkaar. Rahimi nam zelf de verfilming van zijn eigen succesroman op zich.



De hoofdpersoon in het verhaal is een mooie jonge vrouw, wier naam we niet te weten zullen komen. Haar man, die eveneens anoniem blijft, is in zijn nek getroffen door een kogel en ligt als een kasplantje in zijn appartement in een door oorlog en conflict verwoeste Afghaanse stad. De twee dochters van het stel lijken zich nauwelijks doordrongen van de schrijnende staat waarin hun vader verkeert. De vrouw is wanhopig op zoek naar haar vrijgevochten tante die zonder aankondiging verhuisd is. Op een dag begint de vrouw tegen haar comateuze man te praten. Als de geduldige steen uit de legende hoort de man het relaas aan. De vrouw gaat steeds verder in haar ontboezemingen en het is wachten op het moment dat de metaforische steen barst. 


Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Losse verkoop € 6,50 (CJP/CKV€ 4,00) of voor de echte liefhebber: door het kopen van een 10-voorstellingenkaart voor € 50,00 wordt men tevens lid van de cinemaclub. 
Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen