Dongense Vera Aarden wint prestigieuze prijs

nov 24 2014, 19:41 Agenda
ipcon3
Afgelopen vrijdag was de van Nelle fabriek in Rotterdam het decor voor de finale van de prestigieuze Ondernemen Zonder Grenzen Business Plan Competitie. De van oorsprong Dongense Vera Aarden nam, samen met partner Frank van Klaveren, deel aan de strijd met Coral Gardening, een bedrijf dat een plan heeft ontwikkeld ter bescherming en herstel van het koraal. Met hun passie voor duiken en het bewaken van het fragiele ecosysteem van de koraalriffen in de Aziatische wateren wisten zij het publiek voor zich te winnen. Zij werden beloond met de publieksprijs, die bestaat uit uit media-aandacht via OneWorld, een coachingstraject met ervaren ondernemer Dirk Terwel en een goodie-bag met producten van de finalisten van eerdere edities. Met trots namen Vera Arden en Frank van Klaveren de prijs in ontvangst.
Betonnen beelden
Het plan van Coral Gardening is om voor de kust van Aziatische eilanden beelden van speciaal beton te laten plaatsen zodat er weer koraal kan groeien. Doordat vissen kunnen schuilen in de betonnen constructies, worden deze vrij van algen gehouden en kan afgebroken koraal dat op de zeebodem ligt, op de beelden worden geplaatst om weer te groeien. Het proces is volgens Aarden vergelijkbaar met het stekken van planten.
vwblsbak555o6x41ygm6eb36w
Nu is het aan deze ondernemers om hun plannen tot uitvoer te brengen. Vera Aarden en Frank Klaveren emigreren in april naar Thailand om daar hun bedrijf verder op te zetten. Wilt u een bijdrage leveren aan het herstel en behoud van onze kostbare koraalriffen? Dat kan door een stuk rif te sponsoren of door het doneren van tweede hands duikapparatuur.
Meer info:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------