Bijzondere Fell pony´s naar Dongen voor spellendag

Op zondag 28 september vindt alweer de 8e editie van de Fell pony dag in Dongen plaats. Deze dag biedt liefhebbers van dit ras de gelegenheid om met elkaar een leuke, uitdagende dag te beleven.

.De Fell pony is van oorsprong een bergpony afkomstig uit Noord-Engeland, en is ontstaan uit kruisingen met Friese paarden. De overeenkomsten met deze paarden zijn nog duidelijk aanwezig, al is de Fell een stukje kleiner en mag een Fell niet alleen zwart maar ook bruin of schimmel van kleur zijn.Een Fell beschikt over een vriendelijk karakter, is zeer werkwillig en heeft een bijzonder goed uithoudingsvermogen. Hij is sober in onderhoud en geschikt voor volwassenen en kinderen, om zowel onder het zadel als aangespannen mee te rijden.
vtu5t3fkr02yr7p9el4a4chfl
De organisatie verwacht op deze dag zo’n 50 pony’s en dat is een behoorlijk aantal, gezien het feit dat er slechts zo’n 600 Fells in Nederland zijn. Op deze spellendag kunnen deelnemers zowel aangespannen als onder het zadel meedoen. Zowel de menners als de ruiters krijgen een dagvullend programma voorgeschoteld. Zo starten de menners met een dressuurproef, en rijden zij vervolgens een wegtraject door Dongen waarbij zij onderweg diverse foto-opdrachten moeten uitvoeren. Daarna rijden zij op het hoofdterrein nog een vaardigheidsparcours en verschillende hindernissen. Traditiegetrouw eindigen zij met het verrassingsspel, het zogenaamde ‘spel X’.
Ook de ruiters beginnen met een dressuurproef, daarna kunnen ze deelnemen aan diverse spellen die zowel individueel (bv een doolhof), als in teamverband (bv een estafette-race), uitgevoerd worden.
De Fell pony dag is voor iedereen toegankelijk. Op het terrein zijn diverse stands aanwezig en worden verschillende shows verzorgd. Zo wordt er een kür op muziek verzorgd door 6 jonge ruiters, en wordt er een demonstratie vrijheidsdressuur gegeven. Ook voor de kinderen is genoeg te beleven. De dag wordt afgesloten met een loterij en een spectaculair teamspel voor de ruiters. Het programma begint rond 10.00 aan de Monnendijk in Dongen. De toegang is gratis.
gq7hpjv08ai6p9locyqtwt494