The Belgian Blues Express in Dongen

Foto:

Blues Promotion Dongen presenteert, zoals al de naam al doet vermoeden uit België, The Belgian Blues Express. Herrezen uit de as van de vroegere The Electric Kings. Deze band was in de negentiger jaren erg hot, en behoorde toen tot de kwaliteits bands, hier in de lage landen. Na het uiteenvallen van deze “supergroep” zijn deze heren altijd actief gebleven in de muziek. Maar bij tijd en wijlen kwamen ze elkaar tegen, tijdens allerlei muzikale uitstapjes.

En sinds enkele jaren hebben ze elkaar gelukkig weer gevonden, en zijn weer tezamen actief als The Belgian Blues Express. Weliswaar wat vernieuwd of liever verjongd, is de band weer de atractie zoals ze vroeger acteerden. Drie vijfde van de The Electric Kings, zeg maar de as, staat er weer, Marc T. aka Marc Thijs, Big Dave en “Wuff” Willie Maze. De band heeft de verjonging ingevoerd met Bart de Mulder,  Renoud Lesire en J.J.Louis.
En wat deze heren de Dongense bluesliefhebbers voor gaan schotelen laat zich niet moeilijk raden, snerende Chicago blues en West Coast blues gestoken in een swingend jump jasje. Met twee frontmannen, die al het een en ander voor de kiezen hebben gehad, Big Dave, is een regelrechte autoriteit op het podium, zijn diepe uithalen op de “Mississippi saxophone” zetten iedereen rechtop en reflecteren aan de overleden grootheden als Little Walter en Sonny Boy Williamson, zijn stem roept onmiddelijk associaties op aan George “Harmonica” Smith. En natuurlijk zanger/guitarist Mark T al bijna 25 jaar actief als muzikant, producer, solist onder de naam TEE en begeleider van diverse bluesgrootheden. 
Een goede bluesband heeft twee gitaristen nodig, ook  The Belgian Blues Express  bezit een vlekkeloos funcionerende gitaar-tandem Bart de Mulder, met zijn jazzy-achtige T Bone Walker stijl, terwijl Marc T zijn versnelling meer in de tone-full blues schuift of in een opwindende jumpstand zet. “The force” zit hem eveneens in de solide rhythm-section van opper bluesdrummer Willie “Wuff” Maze en multitalent Renoud Lesire op basgitaar. En de swing van Hammond B3 specialist J.J.Louis. Deze ouwe rotten van The Electric Kings weten wel hoe een zaal naar hun hand te zetten, met hun aanstekelijk podium plezier en beheerste perfectie, kortom stap gerust in deze “Blues-Fyra”, met als machinisten Marc T en Big Dave.
Zondag 29 december a.s.  Aanvang 16.00
Café-Zaal De Gouden Leeuw  st.Josephstraat 107 Dongen .
www.bluesdongen.nl