The Golden State Lone Star Blues Revue in Dongen

Foto:

Blues Promotion Dongen presenteert Mark Hummel’s Golden State Lone Star Blues Revue , uit Texas en California. Met als supp.act Little Steven & The Big Beat N.L.  Zanger en mondharmonica virtuoos Mark Hummel komt naar Europa met enkele topmuzikanten uit Texas en California , zij kruisen de degens in een heuse bluesbattle met op het podium niets dan grote namen. Mark Hummel , Little Charlie en Anson Funderburgh staan samen met een oerdegelijke ritme-sectie , bestaande uit R.W.Grigsby en Wes Starr garant voor onvergetelijke blues namiddag .

Zanger –mondharmonicaspeler Mark Hummel absorbeerde op zeer jonge leeftijd al de sound van de harmonicaspelers uit Chicago , en sloot zich in zijn teenager tijd aan bij de lokale bluesartiesten in zijn woonplaats New Haven .In de 80er jaren verhuisde hij naar L.A. en bouwde vandaar een imponerende carrière  op .Mark Hummel  is een specialist in West Coast Blues en een ervaren showman die je niets meer wijs hoeft te maken ,hoe een zaal in te pakken .Mark Hummel is naast muzikant ook de initiator van het jaarlijkse San Francisco  Blues Harmonica Blow Out en onlangs bracht hij zijn memoires uit in het boek ,Big Road Blues ,12 bars 1-80 .
Little Charlie Baty is de voormalige leider en  meester gitarist van Little Charlie & The Nightcats ,die brachten zo’n 12 albums uit op Alligator’s Records. Zij waren een absolute topact wereldwijd. Charlie Baty  is een ware stylist op zijn gitaar die allerlei stijlen schijnbaar moeiteloos laat samensmelten. Anson Funderburgh afkomstig uit Texas ,is ook een instituut een blues-scene, hij speelde met The Fabulous Thunderbirds, maar ook met Boz Scaggs , Jimmy en Stevie Ray Vaughan ,Delbert McClinton en Ronnie Earl .Maar zijn grootste successen had hij als Anson Funderburgh and the Rockets met zanger/ mondharmonicaspeler “the lead” Sam Myers .Je hebt gitaristen die proberen zoveel mogelijk noten in één maat te spelen , en je hebt er die het “less is more”principe huldigen , bij die groep behoort deze inventieve snarenplukker .
De ritmesection van deze bluesrevue R.W.Grigsby en Wes Starr spelen ook al samen sinds hun high-school tijd, en hebben ook een staat van dienst om U tegen te zeggen.
Kortom deze muzikanten kennen elkaar al jaren en delen samen één passie en dat is Real Blues !
Zondag 17 november  a.s. aanvang 16.00
Café-Zaal De Gouden Leeuw st.Josephstraat 107 Dongen
www.markhummel.com/golden-state 
www.bluesdongen.nl