Danny Bryant’s Redeye Band in Dongen

Foto:

Blues Promotion Dongen presenteert een middagje bluesrock met de Britse bluesrocker Danny Bryant’s Redeye Band. Danny Bryant, een 32 jarige Brit uit Hertfordshire, werd al op zijn 15e jaar op handen gedragen als jonge legende en heeft ondertussen al jaren een trouwe schare fans. Hij heeft daarbij ongeveer iedere kleinere concertzaal al minstens één keer plat gespeeld in Nederland en België. En naar schatting zelfs al zo’n tweeduizend optredens over de hele wereld op zijn naam staan. Onlangs nam hij in Nederland zijn zevende CD en DVD op, getitield: ” Nightlife “, een perfecteregistratie van zijn huidige shows.Danny Bryant’s Redey Band was al een bekende act in Engeland maar zijn grote doorbraak op het continent kwam toch toen hij op het grotere platenlabel RounderEurope zijn muzikale kunnen mocht tonen. Danny Bryant staat momenteel aan de kop van een nieuwe generatie Britse bluesartiesten als Ansley Lister , Olie Brown , en Ian Parker .  De stijl van Danny Bryant is vrij simpel erop en erover is het credo. Vergelijkingsmateriaal is er door het strakke kader van het genre in overvloed. Hij beweegt zich op het terrein van Walter Trout , Joe Bonamassa , Kenny Wayne Shepherd, om er maar eens paar te noemen. De eerst genoemde Trout is als een muzikale peetvader voor Bryant, op een eerder verschenen album was hij als gast te horen. De blues van Danny Bryant wordt door velen met open armen ontvangen, en het is dan ook niet verwonderlijk dat hij het podium deelde met veteranen als Joe Cocker, Jeff Beck, Patti Smith en Buddy Guy.

Blues Promotion Dongen presenteert een middagje bluesrock met de Britse bluesrocker Danny Bryant’s Redeye Band. Danny Bryant, een 32 jarige Brit uit Hertfordshire, werd al op zijn 15e jaar op handen gedragen als jonge legende en heeft ondertussen al jaren een trouwe schare fans. Hij heeft daarbij ongeveer iedere kleinere concertzaal al minstens één keer plat gespeeld in Nederland en België. En naar schatting zelfs al zo’n tweeduizend optredens over de hele wereld op zijn naam staan. Onlangs nam hij in Nederland zijn zevende CD en DVD op, getitield: ” Nightlife “, een perfecte
registratie van zijn huidige shows.

Danny Bryant’s Redey Band was al een bekende act in Engeland maar zijn grote doorbraak op het continent kwam toch toen hij op het grotere platenlabel RounderEurope zijn muzikale kunnen mocht tonen. Danny Bryant staat momenteel aan de kop van een nieuwe generatie Britse bluesartiesten als Ansley Lister , Olie Brown , en Ian Parker .  De stijl van Danny Bryant is vrij simpel erop en erover is het credo. Vergelijkingsmateriaal is er door het strakke kader van het genre in overvloed. Hij beweegt zich op het terrein van Walter Trout , Joe Bonamassa , Kenny Wayne Shepherd, om er maar eens paar te noemen. De eerst genoemde Trout is als een muzikale peetvader voor Bryant, op een eerder verschenen album was hij als gast te horen. De blues van Danny Bryant wordt door velen met open armen ontvangen, en het is dan ook niet verwonderlijk dat hij het podium deelde met veteranen als Joe Cocker, Jeff Beck, Patti Smith en Buddy Guy.

 

Bryant kan met zijn gitaar vrij zwemmen dankzij een prima ritme tandem:”daddy” Ken Bryant op bas en Trevor Barr op het slagwerk, zetten een basis waar elke gitarist van droomt , en Danny mag het afmaken met zijn rauwe stem en veelzijdig gitaarspel , dat zowel ruimte geeft aan snelle riffs als aan lange en melodieuze solo’s . Heel vernieuwend is de muziek van Danny Bryant misschien niet maar de bluesrock van dit bluesmonster is wel behoorlijk trefzeker. Verwacht U aan het betere gitaarwerk met veel gradaties van intensiteit. Kippenvel op je ziel trekkende bluesballads en dampende bluesrock zullen elkaar op tijd aflossen. Laat het feest maar beginnen!

 

www.redeyeband.co.uk

www.bluesdongen.nl