Gemeenteraad schiet inwoners in financiële nood te hulp

Foto: CC0/Public Domain

Dongenaren die van de Sociale Verzekeringsbank hun Persoonsgebonden Budget nog steeds niet uitbetaald hebben gekregen kunnen nu toch een beroep doen op het gemeentelijk Noodfonds als zij daardoor in de financiële problemen zijn gekomen. Ze moeten dan wel binnen twee weken een aanvraag bij de gemeente indienen.

De gemeenteraad nam die beslissing donderdagavond unaniem, nadat het CDA en het Democratisch Podium (DP) een motie daarvoor hadden ingediend. Na eerdere vruchteloze pogingen kregen beide partijen nu eindelijk de rest van de gemeenteraad aan hun zijde.

‘We hebben de afgelopen weken weer mensen aan de deur gehad die in acute financiële nood verkeren omdat hun PGB niet is uitbetaald ’, zo lichtte CDA-woordvoerder Rob Huijben de motie toe. Twee weken geleden hebben wij een soortgelijke motie ingediend, maar toen werd gezegd dat staatssecretaris Van Rijn de zaak zou oplossen. Hij is zijn belofte bijna nagekomen, maar niet helemal, want nog steeds zijn niet alle mensen geholpen. Er is toen ook gezegd dat de Sociale Verzekeringsbank een eigen Noodfonds zou hebben, maar dat blijkt niet zo te zijn. Laten we deze mensen nu alsjeblieft helpen met een renteloze lening. In de gemeentebegroting is tenslotte een bedrag van € 10.000 opgenomen voor het Noodfonds.’

Het pleidooi van Huijben vond deze keer wel gehoor bij de rest van de raad en na een schorsing en enige aanpassingen in de motie vonden alle partijen elkaar.

door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen