Dongense kandidaten voor provincie en waterschap

Foto:

(Ingezonden bericht)Dongenaar Clement van der Ven is door het CDA geplaatst op de lijst voor de verkiezingen van Provinciale Staten. Jacques van der Aa, ook inwoner van Dongen, is door het CDA als nummer 2 op de lijst geplaatst voor de waterschapsverkiezingen. In dit artikel leest u wie zijn zijn en waar ze voor staan.

Clement van der Ven (foto links)
Sinds de verkoop van zijn bloemenkwekerij aan de Fazantenweg is Clement van der Ven (58) actief op diverse terreinen. Zo is hij adviseur van diverse tuinbouwbedrijven in binnen- en buitenland, waar hij zijn opgedane kennis en ervaring ten dienste stelt voor de verbetering van de groeiprocessen bij die bedrijven. Zijn bestuurlijke ervaring, opgedaan in de agrarische sector, staat nu ten dienste van diverse verenigingen in Dongen en Brabant. Hij vervult ook een ondersteunende rol bij de lokale CDA fractie in de gemeenteraad van Dongen.
Als kandidaat voor de Provinciale Staten wil hij graag de verbinding zijn tussen het provinciaal beleid en hetgeen dat voor Dongen kan betekenen.

Waar staat CDA Noord-Brabant voor?

Samen en sociaal: Er heerst een grote verbondenheid in de Brabantse samenleving. Dit moet behouden blijven. Om dit te realiseren moeten dorpen goed bereikbaar blijven met OV, auto en fiets . Dit is bij uitstek een provinciale taak ! Het CDA zet zich in voor minimaal één pingelegenheid per dorpskern en behoud van prikposten en afhaalpunten van postpakketjes e.d. De provincie doet dit in overleg met de gemeentes en maakt gebruik van de kennis van de Vereniging Kleine Kernen.
Ook de zorg verandert. Hoewel dit geen provinciale taak meer is, kan de Provincie gemeentes ondersteunen in de uitvoering van alle zorgtaken om zo de onderlinge verbondenheid te stimuleren. Zo kan een coördinerende rol weggelegd zijn in het opzetten van “respijthuizen” om zwaar belaste mantelzorgers een paar dagen rust te gunnen. Ook moet het qua regelgeving eenvoudiger worden kleine woonzorginitiatieven te ontplooien.

Veilig en bereikbaar: Alle Brabanders zijn gebaat bij een veilige en prettige woonomgeving. Dit betekent 100% dekking mobiele telefonie om 112 te bereiken. Aanpak (drugs)afvaldumping en illegale lozingen en overtreders hard aanpakken. Maar ook woningen bouwen voor alle verschillende groepen en het behoud van leefbare kernen. De capaciteit van Brabantse verkeersaders moet worden vergroot en het CDA wil uitbreiding van het aantal (snel) fietspaden.

Werk: De economische crisis en haar ingrijpende gevolgen maken het op dit moment lastig om voor iedereen een passende baan beschikbaar te hebben. Maar het CDA vindt dat werkloosheid een probleem van de hele samenleving is! De Provincie moet alles wat in haar vermogen ligt, doen om mensen aan een baan te helpen. Dit kan zijn: Bedrijven naar Brabant halen, dus ook naar Dongen. De provincie creëert zelf 100 stageplekken voor studenten van Brabantse onderwijsinstellingen en gaat de komende periode 1500 starterbeurzen realiseren met het bedrijfsleven. Maar ook maximale dekking breedband internet met behulp van het speciale fonds dat de provincie hiervoor heeft. In de buitengebieden blijft de agrarische sector een economische motor van betekenis, die binnen de gestelde regels kan blijven ontwikkelen.
CDA: 100% Brabant is ook 100% voor Dongen!

Jacques van der Aa
Dongenaar Jacques van der Aa, is door het CDA als nummer 2 op de lijst geplaatst voor de waterschapsverkiezingen. Jacques is 64 jaar en woont al 25 jaar in Dongen. Vele jaren is hij werkzaam geweest in de land- en tuinbouw, vooral in de advisering en op het terrein van omgevingsbeleid. Hij is sinds de oprichting in 2004 lid van het algemeen bestuur van het Waterschap Brabantse Delta. Sinds vorig jaar maakt hij ook deel uit van het Dagelijks Bestuur. Hij wil ook graag in de volgende periode bestuurslid zijn, omdat water voor ons allemaal belangrijk is, en het hele waterbeleid hem bijzonder aanspreekt. Een duurzaam waterbeheer voor de inwoners binnen de Brabantse Delta .

Hoofdpunten voor het nieuwe bestuur.
Het waterschap moet eigentijds werken, aan een goede waterkwaliteit, aan voldoende goed water, aan bescherming tegen wateroverlast en veiligheid tegen hoogwater, tegen aanvaardbare tarieven.

Veilig: bescherming tegen overstromingen en wateroverlast. Dijken en kaden op sterkte brengen voor de toekomst. Met een natuurlijke inrichting van het landschap.

Voldoende
: Dat is niet teveel, en niet te weinig water, voor natuur, landbouw, recreatie, scheepvaart en in het stedelijke gebied.

Duurzaam werken, zoals hergebruik van gezuiverd afvalwater, gebruik duurzame energie, het winnen van grondstoffen en energie uit afvalwater.

Samenwerken
: met inwoners, bedrijven, overheden, onderwijs en onderzoek, bij de uitvoering van het werk en bij vernieuwingen .

Betaalbaarheid
: Brabantse Delta moet voor inwoners, bedrijven en eigenaren van onroerend goed, tot de waterschappen met de lagere tarieven blijven horen.

Bestrijding van blauwalgen voor de volksgezondheid en de recreatie.

Actief werken aan bewustwording bij de inwoners over water in en om het huis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen