Nieuwe uitdaging voor Zomerspelen-TV

Sinds 2009 heeft de organisatie van de Zomerspelen er een prachtig paradepaardje bij: Zomerspelen-TV. Vanaf het eerste begin is de dagelijkse uitzending van deze ‘omroep’ een doorslaand succes. Zomerspelen-TV groeide in korte tijd uit naar een niet meer weg te denken onderdeel. Natuurlijk zal er ook dit jaar tijdens de Zomerspelenweek iedere avond weer een nieuwe uitzending te zien zijn van Zomerspelen-TV. Maar toch is het anders. De vertrouwde gezichten van de presentatoren Tinus en Thieu zullen dit jaar ontbreken en Zomerspelen-TV staat voor de uitdaging om het gemis van dat populaire duo op te vangen. dongen.nieuws.nl ging op bezoek in de studio en sprak met Bas van Disseldorp over de plannen voor dit jaar.   “Tinus en Thieu hebben vorig jaar aangegeven dat ze zouden gaan stoppen met Zomerspelen-TV” aldus Bas, “wegens andere drukke bezigheden, werk  en een gezinsleven wat ook de nodige aandacht verdient namen ze deze beslissing waarvoor we natuurlijk alle respect hebben. Maar Zomerspelen-TV moet natuurlijk door want er zitten iedere avond vele honderden kinderen klaar voor de volgende uitzending. Gelukkig loopt er genoeg creativiteit rond bij de Dongense jeugdraad waardoor we nu ook weer alle vertrouwen hebben in een week met veel leuke, spannende en mooie uitzendingen.”

Deze uitzendingen zullen geen vaste presentatoren kennen., zegt Bas: “we doen het dit jaar wat anders, maar de kijker hoeft ook deze keer niets te missen. We gaan natuurlijk wel dagelijks bij iedere groep langs om te kijken wat voor avonturen ze allemaal meemaken en dat wordt op een leuke manier gemonteerd. verder hebben we een dagelijkse prijsvraag en wellicht nog wat andere verrassingen.”
ztv2
Het team van Zomerspelen-TV bestaat uit 4 personen die dagelijks van 8.00 uur in de ochtend tot 20.00 uur in de avond bezig zijn om er een mooie uitzending van te maken. Vele uren opnames worden dagelijks gemonteerd tot een uitzending van maximaal 15 minuten.”Het streven is om iedere avond rond 19.00 uur de uitzending online te hebben” aldus Bas. “Zo kunnen de meeste kinderen alle avonturen nog even zien voor ze moe maar voldaan het bed in kruipen. En natuurlijk staan vanaf maandagmiddag ook alle videoclips met de liedjes van alle groepen online zodat er thuis flink geoefend kan worden”
Hieronder de eerste uitzending van deze Zomerspelen die vandaag opgenomen werd tijdens de decorroute.

De uitzendingen van Zomerspelen-TV zijn dagelijks te zien op www.zomerspelentv.nl en www.dongensejeugdraad.nl. Ook op dongen.nieuws.nl kunt u ze in de loop van de week allemaal terugvinden
www.zomerspelentv.nl
http://instagram.com/zomerspelentv