Zomerspelen telt 1472 deelnemers

De komende week zal Dongen voor de 54ste keer  in het teken staan van de Zomerspelen. Maar liefst 300 vrijwilligers zijn al een tijdje druk bezig om er fantastische week van te maken voor de 1472 kinderen die zich opgegeven hebben voor deze editie. Dit zijn weer wat meer deelnemers dan vorig jaar en de organiserende Stichting Dongense Jeugdraad is daar vanzelfsprekend erg blij mee. 

De deelnemende kinderen zijn onderverdeeld in vijf groepen. Ieder met eigen locatie, thema en verhaal. Dit jaar beleven de kinderen avonturen in het Wonderenwoud (Groep 1/2 Noorderpoort), het Insectendorp (Groep 1/2 Heilig Hart), Drakenstrijders (Groep 3/4 Sint Jan) Studio 56 (Groep 5/6 Cambreur College) en Troje (Groep 7/8 en de brugklas bij de Vlinderboom). Iedere dag zijn alle avonturen in woord en beeld te volgen via de Jeugdraad-website.
k1e4clhflphaz57dqsv0t5u6q
Druk aan het werk met de rekwisieten voor de Zomerspelenweek
De werkweek
Hoewel al vanaf maart de eerste voorbereidingen zijn gaan lopen, startten de grootste voorbereidende activiteiten voor de Zomerspelen in de werkweek, die afgelopen week plaatsvond. De vrijwilligers waren in groten getale te vinden bij De Bolk van het Cambreur College aan de Bolkensteeg 9. Burgemeester van Diessen bracht daar afgelopen donderdag nog even een bezoekje om de stand van zaken te bekijken.
tn0gnq8igx1y1t5xhia4mbivi
Burgemeester van Diessen wordt bijgepraat door het bestuur van de jeugdraad
De decorroute
De traditionele decorroute op zondag 10 augustus van 11.00 tot 13.00u heeft dit jaar een primeur: de Decorroute-stempelkaart! Haal bij iedere locatie een stempel, lever de volle kaart bij een stempelcontrolepost in en ontvang een klein presentje
Een afdrukexemplaar van de stempelkaart vind je HIER
De Zomerspelenshop
Tijdens de Zomerspelen kleurt heel Dongen uiteraard weer geel. Maak je Zomerspelen-outfit compleet met de gele Zomerspelenrugzak (zie foto onder! Voor €3.00 is deze gele eyecatcher van jou! Ook dit jaar is de Zomerspelenvlag voor €12.00 te koop. Beide producten zijn de gehele werkweek te verkrijgen bij De Bolk en tijdens de Zomerspelenweek op iedere groepslocatie.
al3bbx9007r6nddi9xo1kcnqy
Later dit weekend op dongen.nieuws.nl: Hoe gaat het verder met Zomerspelen-TV zonder Tinus & Thieu? Wat kunnen we verwachten van Zomerspelen-TV nieuwe stijl?