Zomerspelennieuws: na-inschrijving, decorroute en rugzak

Foto:

Dongen maakt zich op voor de Zomerspelenweek die dit jaar gehouden wordt van 11 tot en met 15 augustus. Maar liefst 300 vrijwilligers zijn druk bezig met de organisatie van deze fantastische week voor 1400 kinderen uit Dongen. Voor de 54ste keer werkt Stichting Dongense Jeugdraad zonder sponsors. De Zomerspelen draait enkel op goodwill, schenkingen en vrijwillige inzet van velen.

De deelnemende kinderen zijn onderverdeeld in vijf groepen. Ieder met eigen locatie, thema en verhaal. Dit jaar beleven de kinderen avonturen in het Wonderenwoud (Groep 1/2 Noorderpoort), het Insectendorp (Groep 1/2 Heilig Hart), Drakenstrijders (Groep 3/4 Sint Jan) Studio 56 (Groep 5/6 Cambreur College) en Troje (Groep 7/8 en de brugklas bij de Vlinderboom). Iedere dag zijn alle avonturen in woord en beeld te volgen via de Jeugdraad-website.
De na-inschrijving
Begint de gele koorts nu bij jou toch nog toe te slaan, maar heb je je nog niet opgegeven? Alle Dongense kinderen van vier jaar tot en met alle kinderen van de brugklas kunnen zich nog aanmelden. De allerlaatste mogelijkheid om je aan te melden is op dinsdag 5 augustus van 11.00u tot 12.00u bij De Bolk aan de Bolkensteeg 9. Het inschrijfgeld bedraagt €13.00.
De werkweek
Hoewel al vanaf maart de eerste voorbereidingen zijn gaan lopen, starten de grootste voorbereidende activiteiten voor de Zomerspelen in de werkweek, van 4 tot 8 augustus. De vrijwilligers zijn dan te vinden bij De Bolk van het Cambreur College aan de Bolkensteeg 9. 
De decorroute
De traditionele decorroute op zondag 10 augustus van 11.00 tot 13.00u heeft dit jaar een primeur: de Decorroute-stempelkaart! Haal bij iedere locatie een stempel, lever de volle kaart bij een stempelcontrolepost in en ontvang een klein presentje. 
Een afdrukexemplaar van de stempelkaart vind je HIER
De Zomerspelenshop
Tijdens de Zomerspelen kleurt heel Dongen uiteraard weer geel. Maak je Zomerspelen-outfit compleet met de gele Zomerspelenrugzak (zie foto boven)! Voor €3.00 is deze gele eyecatcher van jou! Ook dit jaar is de Zomerspelenvlag voor €12.00 te koop. Beide producten zijn de gehele werkweek te verkrijgen bij De Bolk en tijdens de Zomerspelenweek op iedere groepslocatie.