De mooiste tassenmerken van eigen bodem

Foto: CC0 - Twenty Four Webvertising

Als je op zoek bent naar een nieuwe prachtige tas om mee te nemen naar werk of school bijvoorbeeld dan zul je al snel zien dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn. Sterker nog, de kans is zeer groot dat je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet. Er is nou eenmaal zo ontzettend veel keuze tegenwoordig. Om de keuze voor je nieuwe tas iets te vereenvoudigen kun je puur gaan kijken naar Nederlandse merken die bags maken en verkopen. Hieronder vind je daar vijf voorbeelden van.

Cowboysbag

Cowboysbag is inmiddels uitgegroeid tot een erg populair tassenmerk. Helemaal niet vreemd natuurlijk, want het heeft echt prachtige tassen in het assortiment te zitten. Het bekendste voorbeeld hiervan is natuurlijk de Cowboysbag The Bag, wat eigenlijk wereldberoemd geworden is. The Bag is zonder twijfel een klassieker al bij veel vrouwen aan de arm siert in de vorm van een laptoptas dames. Cowboysbag The Bag is een tas die je zowel in je hand als over je schouder kunt dragen en het is gemaakt van kwalitatief leer, echt de eyecatcher van dit Nederlandse merk. Toch heeft het nog meer mooie modellen.

Laauw

Nog maar een paar jaar geleden begon Laauw met het ontwerpen en maken van tassen. De allereerste collectie leren tassen werd gelanceerd via Kickstarter, waar je crowdfundingsacties op kunt zetten. Inmiddels kun je de tassen van Laauw in allerlei winkels kopen, alhoewel het merk oorspronkelijk afkomstig is uit Waalwijk. Dit is natuurlijk hét hart van de Nederlandse leerindustrie. De producten van Laauw laten zich kenmerken door prachtige strakke ontwerpen waarbij gebruik wordt gemaakt van contrasterende accenten. Bovendien zijn de tassen geproduceerd van buffelleer in Portugal, heel mooi dus! Qua kleuren zul je bij Laauw ook zeker genoeg keuze hebben.

DSTRCT

Net zoals Cowboysbag en Laauw gebruikt DSTRCT ook leer om tassen te produceren. Hierbij wordt het design niet vergeten, want de producten zien er hip en strak uit. Het Nederlandse merk heeft bovendien oog voor detail en functionaliteit. Met name de leren laptoptassen van DSTRCT vallen erg op, maar het merk uit Noord-Brabant heeft bovendien een prachtige rugtas ontworpen en geproduceerd. Je kunt alle tassen vinden in diverse designs, waarbij ook een variatie is gemaakt in de kleuren. De tassen van DSTRCT zullen bovendien mooier worden tijdens het gebruik, ze zullen hierdoor namelijk alleen maar meer karakter krijgen.

Burkely

Bij het ontwerpen van de tassen vergeet Burkely de nuchterheid waar we in Nederland mee worden opgevoed niet. Het merk maakt dan ook praktische en leuke modellen voor iedere dag, waarmee de slogan van Burkely dus ook direct logisch is. Alle tassen worden door de producent vervaardigd uit echt leer. Toch blijven ze alsnog goed betaalbaar. De modellen van Burkely zijn bovendien altijd helemaal in de mode, wat onder andere komt doordat ze verschillende collecties maken op basis van de seizoenen. Ook heeft het de welbekende Vintage serie, wat bestaat uit prachtige tassen die je het hele jaar door kunt kopen.

MYOMY

MYOMY is al jaren bezig en zul je dus ook zeker moeten kennen. Het heeft een fairtrade visie, wat natuurlijk belangrijk is tegenwoordig. Bovendien ontwerpt het echt fantastische tassen, waarbij de dieren, het natuur en de mens dus niet vergeten worden. Echt alles is ecologisch verantwoord bij MYOMY, wat ook in India de arbeiders goed betaald. Hier worden de tassen van het Nederlandse merk namelijk geproduceerd. De populairste tas van MYOMY is zonder twijfel de MY PAPER BAG, wat ontworpen is door Ramon Middelkoop. Hierbij hebben ze een echte papieren zak gebruikt als fundament voor het design, maar toch is het geproduceerd van leer.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Twenty Four Webvertising

Reacties