Excellent voor Rabobank Ontmoetingscentrum

Foto:

Rabobank Tilburg en omstreken heeft haar Ontmoetingscentrum aan de Spoorlaan in Tilburg vorig jaar grondig verbouwd. Voor en tijdens de verbouwing speelde duurzaamheid een belangrijke rol. In alle keuzes was het duurzaamheidsaspect leidend.

De bank koos ervoor de duurzaamheid te laten uitdrukken in een BREEAM-NL-score. Dit heeft geresulteerd in een BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie keurmerk met 4 sterren(Excellent). Dat is een bijzondere score voor een verbouwd pand, een score die niet vaak wordt behaald. Vrijdag 28 augustus ontving Wim Bens, directievoorzitter, het BREEAM certificaat uit handen van Annemarie van Doorn van het Dutch Green Building Council.

Wat is BREEAM?
BREEAM is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. Het is het belangrijkste en meest gebruikte duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen ter wereld en wordt in Nederland beheerd door de Dutch Green Building Council (DGBC). Er wordt beoordeeld op thema’s zoals Management, Gezondheid, Energie, Transport, Water, Materialen, Afval, Landgebruik & Ecologie.

Duurzame maatregelen
De Rabobank gaat in het Ontmoetingscentrum duurzaam om met energie en water. De gevel van het pand is opnieuw bekleed met hoogwaardige isolatie, het sanitair is voorzien van spoelkeuzeknoppen voor een laag waterverbruik en het pand heeft energiezuinige verlichting met bewegingssensoren. Daarnaast ligt op het dak 150m2 aan zonnepanelen. De bouwmaterialen die zijn gebruikt hadden een duurzaam keurmerk en zowel tijdens de bouw als nu in het Ontmoetingscentrum wordt afval gescheiden aangeboden. Op www.rabobank.nl/tilburg leest u meer over de duurzame keuzes.

Reacties