Leerlingen Agnesschool maken kennis met ‘de bouw’

Foto:

“Zie je nou hoe veelzijdig en afwisselend het werk in de bouw is? Denk daar maar eens aan als je straks moet gaan kiezen wat je later voor opleiding wil gaan volgen!” Aan het woord is Bert Kimenai, directeur van bouwbedrijf van Leijsen uit Klein-Dongen-Vaart. Hij richt zijn woorden tot de leerlingen van groep 7 en 8 van Basisschool Sint Agnes, die hij uitgenodigd heeft op ”de werkvloer’ om eens met eigen ogen te zien wat het werken in de bouw zoal inhoudt.Ad van de Riet, leerlingbegeleider van de Bouwschool Breda, ziet het goedkeurend aan. “Via dit soort initiatieven proberen we de kinderen te laten zien dat een technische opleiding hartstikke leuk is. Het is ook belangrijk dat we genoeg mensen kunnen opleiden want er zit echt wel toekomst in de bouwsector.” 

bouw2

Terwijl Bert Kimenai de kinderen alle facetten van de bouw laat zien en  enthousiast uitlegt hoe een huis nu precies gebouwd wordt, zegt van de Riet: “bedrijven als  deze zijn voor onze opleiding onmisbaar. Bouwbedrijf van Leijsen is een erkend leerbedrijf en heeft altijd één of meerdere leerlingen van de Bouwschool ‘in dienst’. Hier wordt het vak door echte leermeester overgedragen aan de volgende generatie.”.De bouwschool Breda is een initiatief van een aantal bouwbedrijven die er zo gezamenlijk voor zorgen dat er ook in de toekomst kwalitatief goed personeel voorhanden is. De opleiding bestaat zowel uit theorie als praktijk en de begeleiding is intensief. De opleiding wordt gevolgd door zo’n 150 bouwvakkers in spe.
Aan het einde van de uitgebreide rondleiding genieten de kinderen nog even van een glaasje fris en mogen ze symbolisch de vlag in top hijsen. “Denk er maar eens over na”, geeft Bert Kimenai de kinderen mee, “om te kiezen voor een carrière in de bouw. Het is hartstikke mooi werk en je kunt altijd met trots zeggen dat je aan heel veel huizen en projecten een belangrijk steentje hebt bijgedragen.”