Eurofolie steunt Stichting Vrienden van het Hospice

Foto:

Eurofolie is een internationaal actieve handelsfirma in verpakkings-materialen. Het bedrijf werd in 1984 opgericht in Dongen. Het verhuisde even naar Waalwijk, maar is nu weer terug in een fraai pand aan de Kanaalstraat. Op 1 april bestond het bedrijf 30 jaar. ‘We hebben het gevierd met een leuke dag voor onze klanten en leveranciers. We wilden geen cadeau voor ons zelf, maar hebben op de uitnodiging gevraagd om een bijdrage voor een goed doel’, vertelt directeur Sjef de Wit. Dat goede doel werd de Stichting Vrienden van het Hospice de Volckaert.

‘We zijn afgegaan op ervaringen van mensen die met het hospice te maken hebben gehad. Alleen maar warme reacties. Het is goed dat er een prachtige voorziening is om mensen een mooi afscheid te bezorgen. Wij zijn blij dat we daar een bijdrage aan kunnen leveren. Wij hopen dat ons initiatief navolging krijgt’. De bijdrage is bedoeld voor het ondersteunen
van het vrijwilligerswerk in het hospice. 
De Stichting neemt een deel van de kosten voor de werving, selectie, opleiding en coaching van de vrijwilligers voor haar rekening. Die kosten komen ieder jaar terug en dat betekent dat er hard gewerkt moet worden om het fonds op peil te houden. Initiatieven als dat van Eurofolie zijn dan ook erg welkom. In de hal van het hospice is een ‘Wall of Fame’ ingericht met alle begunstigers. Ook van materiele giften, zoals tuinstoelen, planten en andere zaken die niet uit de reguliere exploitatie bekostigd kunnen worden.
Tien jaar
De stichting heeft zelf ook een jubileum te vieren, het tienjarig bestaan. Dat wordt op 13 september gevierd met een jubileumfeest in de Oude Kerk/ ruine aan de Kerkstraat. Het wordt een avond met muziek, zang en lekkere hapjes. Later meer informatie over het programma en de kaartverkoop.