Stomatiek Dongen beloond met nominatie en kwaliteitscertificaat

Foto:

Stomatiek Dongen werd de afgelopen periode tot twee maal toe verrast met een bijzondere waardering van de NETEX, de branchevereniging voor stomerijen. Eerst was er de nominatie voor de ‘NETEX Marketing Jaarprijs 2014’ en daar bovenop ontvingen de apetrotse eigenaren Peter en Marion Klein van Stomatiek het NETEX Kwaliteitsgarantiecertificaat. 

De Nederlandse vereniging van Textielreinigers (NETEX) is de brancheorganisatie voor stomerijen waarbij meer dan 65% van de Nederlandse stomerijen is aangesloten. Dit komt neer op zo’n 350 vestigingen door heel Nederland. De vereniging heeft als doel de kwaliteit van de dienstverlening van de aangesloten leden te bevorderen. NETEX neemt dan ook regelmatig initiatief tot onderzoeken om de kwaliteit van de processen te blijven verbeteren.
Nominatie
De nominatie voor “NETEX Marketing Jaarprijs 2014” ontving Stomatiek Dongen tijdens de WorkSopdag, hét vakevenement voor de Nederlandse Textielreinigingsbranche, die dit jaar gehouden is bij Beeld en Geluid in Hilversum. Stomerijen werden beoordeeld op de bedrijfspresentatie, daarbij passende dienstverlening en huidige marketingstrategie.
In totaal werden uit 350 bedrijven 20 textielreinigers genomineerd. In 2013 werden er, naast de jury beoordeling op vele punten van marketing en klantenservice, voor het eerst mystery shoppers ingezet om bedrijven die zich hadden aangemeld, te beoordelen. De focus lag niet alleen op milieu en vaktechniek, maar er werd ook gekken naar promotie, pr en uitstraling om te beoordelen hoe de consument naar maximale tevredenheid wordt bediend. 
Gedegen wetenschappelijk onderzoek toonde het aan: bij professionele textielreiniging gaat het vooral om het de klant zo makkelijk mogelijk te maken. Dit jaar zijn de criteria nog verder aangevuld. De textielreinigers zijn beoordeeld op bedrijfspresentatie, vernieuwing, innovatie, marketing, moderne dienstverlening en vooral promotie, pr en klanttevredenheid. Daarnaast is milieuvriendelijkheid een basis voorwaarde. Recent onafhankelijk TNO onderzoek heeft aangetoond dat professionele textielreiniging gemiddeld zelfs twee keer milieuvriendelijker is dan wassen in de huishoudwasmachine.
initiatief tot onderzoeken om de kwaliteit van de processen te blijven verbeteren.
stomatiek1
NETEX Kwaliteitsgarantiecertificaat.
Stomatiek Dongen ontving het “NETEX Kwaliteitsgarantiecertificaat” uit de handen van voorzitter Tom Goutier tijdens de door brancheorganisatie NETEX georganiseerde jaarvergadering bij Beeld en Geluid in Hilversum. Het certificaat is onderdeel van het Kwaliteitscertificaat van NETEX. Alle stomerijen die aangesloten zijn bij NETEX worden jaarlijks door auditoren gecontroleerd op de toepassing van kwaliteitsvoorwaarden in de stomerij.
Het kwaliteitsgarantiecertificaat geeft aan dat Stomatiek Dongen voldoet aan de kwaliteits-en duurzaamheidseisen die gesteld worden aan professionele textielreiniging. Het laat zien dat zij een continue gegarandeerde en gecontroleerde kwaliteit afleveren. Tevens staat het certificaat garant voor een goede omgang met het milieu.
Onafhankelijk TNO onderzoek heeft aangetoond dat professionele textielreiniging gemiddeld zelfs twee keer milieuvriendelijker is dan wassen in de huishoudwasmachine.
NETEX kwaliteitsgarantie
Een kwaliteitsgarantie gecertificeerde textielreiniger wordt intensief gecontroleerd door een extern, onafhankelijk bureau, die allerlei metingen en onderzoeken verricht. Zo wordt gekeken of de textielreiniger  volgens strikte regels/normen en milieubewust functioneert. Daarnaast worden ook de werkplek en installaties beoordeeld op juiste handhaving en inrichting. Als een stomerij voldoet aan de regels/normen komt zij in aanmerking voor het NETEX Kwaliteitsgarantiecertificaat. Het NETEX Kwaliteitsgarantiecertificaat is, naast het NETEX Milieucertificaat, een extra bekroning voor een textielreiniger die haar onderneming runt op een zeer professionele en duurzame manier.