30 jaar Korput Trading

Foto:

In april 1984 begon Dongenaar Robert van der Korput zijn handelsonderneming Korput Trading. Het hart van de zaak bestond uit een kantoor in huis op de kleinste slaapkamer en een gehuurde garagebox. Van daaruit werden de eerste Stemo-magazijnbakken (verdeelbaar met tussenschotjes) vanuit Zweden geïmporteerd. Dit jaar viert Korput Trading het 30 jarig jubileum en voert het bedrijf vele honderden artikelen die vanuit een groot magazijn aan de Slof op industrieterrein Tichelrijt uitgeleverd worden.

De eerder genoemde Stemo magazijnbakken waren vanwege het groene imago alleen in
die kleur leverbaar.Na de introductie van de kleur blauw werd de voorraad ineens twee keer zo groot en moest worden uitgekeken naar een nieuwe locatie. Die werd gevonden op de Lage Ham. Door de aanhoudende groei werd in 1988 een nieuw pand gebouwd op het industrieterrein. Het leveringsprogramma werd en wordt nog steeds met nieuwe artikelen uitgebreid. De magnetische etiketten voor de codering van artikelen in magazijn en palletstellingen worden reeds vele jaren en steeds in eigen beheer gefabriceerd waarbij de etiketten voorgeperforeerd op de rol in vrijwel elke afmeting leverbaar zijn.
Na de presentatie van de ontwikkeling van Tichelrijt II is Korput Trading eind 2000 verhuisd naar de huidige locatie aan de Slof 18. Naast eigen verkoopkantoren in België, Duitsland en Frankrijk is in 2009, vanwege de raakvlakken, het bedrijf Berzé overgenomen. Naast de import van de bekende prijstangen, volgnummers en kassa en pinrollen worden tegenwoordig ook in eigen beheer zelfklevende weegschaaletiketten gefabriceerd, die ook hun weg steeds meer naar de Dongense ondernemers vinden. Korput Trading ziet de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet. Inspirerende magazijnideeën zijn te vinden op: www.korputtrading.nl