Burendag op zaterdag 28 september: Garagesale en Fietsverlichtingsactie

Foto: dongenhomespot

Op 28 september wordt in Nederland de Nationale Burendag gehouden. In de Biezen vieren wij al jaren Burendag. Het is namelijk dé manier om op een ongedwongen manier met je buren in contact te komen. Toen Wijkraad De Biezen aan wijkbewoners vroeg, wat ze graag zouden doen op Burendag, werd een garagesale het meest genoemd.

Daarom coördineert Wijkraad de Biezen op Burendag garage sales in de wijk. Wilt u ook meedoen, dan kunt u op 28 september tussen 13.30-16.00 uur de spullen waar u vanaf wilt, in uw tuin of bij hun garage zetten om te verkopen. Wilt u dat er veel mensen komen kijken, dan kunt u voor 24 september een mailtje sturen naar [email protected] Wij maken dan een plattegrond van alle locaties en geven die aan geïnteresseerde wijkbewoners.

Deze plattegronden zijn op 28 september tussen 13.30-16.00 uur af te halen bij de wijkraadtent op het grasveld achter de voormalige bibliotheek (Hoek Drijversveld/Hertenveld).

Fietsverlichtingsactie:
Het wordt weer eerder donker. En om gezien te worden in het verkeer moeten lampen weer aan, ook op de fiets! Maar doet uw fietslicht het nog? Wijkraad De Biezen doet op zaterdagmiddag 28 september mee aan de grootste fietsverlichtingsactie van Nederland; de Lichtbrigade van de ANWB. Op deze middag kunnen wijkbewoners de verlichting van hun fietsen gratis laten controleren en indien mogelijk repareren. Mede door het fietsveiligheidspakket van de ANWB Lichtbrigade kan de wijkraad dit kosteloos doen.

De actietent van de wijkraad staat op 28 september tussen 13.30 en 16.00 uur op het grasveld achter de voormalige bibliotheek; een punt waar veel fietsers de wijk in en uit gaan. Kom ook langs met uw fiets, en laat hem nakijken terwijl u wacht onder het genot van een warm drankje en wat lekkers.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie, mailt u dan naar [email protected] of kijk op onze Facebooksite.

Reacties