Burendag in de Biezen

Foto:

Afgelopen zaterdag organiseerden Douwe Egberts en het Oranjefonds voor de tiende keer Nationale Burendag. Overal in het land werden op 26 september activiteiten gehouden die onderling contact met buren bevorderden. In de Biezen werd gekozen voor een Burenmarkt waar wijkbewoners hun spulletjes konden verkopen. De locatie was dit jaar het grasveld aan het Drijversveld. En de markt bleek, net als vorig jaar, weer een groot en vooral gezellig succes te zijn.

Al voor half één stonden de wijkbewoners die een kraampje hadden aangevraagd al te trappelen om hun kraam te mogen inrichten. De kraam werd gratis aangeboden door de wijkraad met financiële ondersteuning van het Oranjefonds. Wel werd er gevraagd aan de standhouders om iets lekkers mee te nemen wat uitgedeeld kon worden aan alle bezoekers. En aan dit verzoek werd flink gehoor gegeven. De wijkraadkraam stond vol taart, cake, koek, snoep, chips en een heerlijke pastasalade. Gelukkig wisten de bezoekers hier wel raad mee.

Naast de verkoopkraampjes van wijkbewoners waren ook SWOD, Casade, ContourdeTwern en Stichting Reanimatie Dongen vertegenwoordigd in een informatiekraam. Zo konden bezoekers (verder) kennismaken met de activiteiten en diensten van deze organisaties. Verder werden er demo’s gegeven door Buitenactiviteiten.org. Deze club organiseert buitenactiviteiten voor mensen die letterlijk en figuurlijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Wildruilen
Een nieuw onderdeel op de markt was wildruilen. Tussen twee bomen was een waslijn gespannen waar mensen kleding te ruil konden aanbieden. Als iemand een leuk kledingstuk zag, mocht men deze meenemen wanneer er een ander kledingstuk voor werd teruggehangen. Dit jaar was het voornamelijk afkijken hoe zo iets werkt, volgend jaar hoopt Wijkraad De Biezen dat wildruilen zo ingeburgerd is dat vele ruilingen zullen plaatsvinden.

Bedankt!
Wijkraad de Biezen kijkt terug op een geslaagde gezellige burendag 2015! Een gezellige tweedehands markt, heerlijk spelende kinderen, leuke mensen en lekker weer! De wijkraad wil dan ook alle vrijwilligers bedanken die (soms zelfs spontaan, dank je Elly!) hebben geholpen met opbouwen, afbreken, etc. Verder dank aan Martin van der Poel voor de (tijdelijke) stalling, Ineke Blokland voor het schminken, Ralph voor de stroom, de bibliotheek voor de koffie- en theezetfaciliteiten, de kraamhouders die wat lekkers hebben meegebracht, onze cateringdame Gonny van der Meel en alle bezoekers die hebben bijgedragen aan de gezellige middag!

Reacties