12 april is de Biezen Brandschoon:  Pimp your bag en vul die zakken.

Foto:

Zaterdag 12 april is het weer zover: wijk de Biezen wordt weer brandschoon in het kader van Nederland Schoon. Ook dit jaar gaat de wijkraad de wijk weer in met vuilniszakken om alles weer netjes op te ruimen. Maar dit kunnen ze niet zonder hulp van jong en oud! Daarom is iedereen vanaf half 2 van harte welkom op het grasveld achter de Dassendonk (bij Antep’s Snackbar) om zijn zakken te gaan vullen. 

Pimp your bag
Dit jaar is er naast onze traditionele uitreiking van Zakkenvuller van het Jaar nog een tweede wedstrijdelement: “Pimp your bag”. Kinderen (maar ook volwassenen) worden uitgedaagd om hun eigen vuilniszak te pimpen tot een trendy tuniek of een stoer shirt, of tot de welbekende Zomerspelenregenjas. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Diegene met het leukste of origineelste versierde zak wint en zal beloond worden met een leuke prijs! Je kunt thuis al aan de slag met je vuilniszak, maar in de tent van de wijkraad kun je ook je creatie maken. 
Zwerfvuil ruimen
Iedereen, groot en klein, die meehelpt om de wijk op te ruimen krijgt  grijpers, hesjes en uiteraard vuilniszakken te leen. De handschoenen  mag je zelfs houden! Kinderen mogen al meteen in hun gepimpte vuilniszak komen, maar ze mogen hem ook alleen voor de modeshow aantrekken. 
Prijsuitreikingen en Modeshow
Om 15.30 uur stopt het zwerfvuil ruimen en zakken tellen. Aansluitend wordt de beste zakkenvuller uitgeroepen. De Biezen Brandschoondag wordt afgesloten met de modeshow van “Pimp your bag” en het kiezen van de mooist gepimpte zak. Het is natuurlijk ontzettend leuk als er veel mensen komen kijken en helpen. Dus hopelijk tot zaterdag 12 april vanaf half 2.