Ingezonden: De nieuwe fractie van de Volkspartij Dongen

Foto:

Ingezonden door Volkspartij Dongen

Een perfecte afspiegeling van onze gemeente
Met zeven raadszetels is de fractie van de Volkspartij Dongen gestart in de gemeenteraad. Opnieuw de grootste! De fractie van de Volkspartij Dongen is vernieuwd en bestaat uit 3 nieuwe fractieleden. De totale fractie bestaat nu uit maar liefst 3 vrouwen. Daarnaast is net als de gemiddelde leeftijd van de gemeenteraad ook de gemiddelde leeftijd van onze fractie flink gedaald naar 38 jaar. Dit betekent enerzijds nieuwe frisse blikken en anderzijds ervaring. Ons inziens een goede afspiegeling van de Dongense samenleving.

Uit wie bestaat onze fractie?
René Jansen (61) is de afgelopen vier jaar wethouder geweest van onze gemeente. Op dit moment is René nog demissionair wethouder. René Jansen zal ook in de fractie blijven indien onze partij in de oppositie komt. Denise Kunst (43), onze fractievoorzitter, gaat voor haar 4e raadsperiode aan de slag. Zij is een belangrijke vertegenwoordigster van de gemeenschap in ’s Gravenmoer. Iris Jansen (28) start met haar tweede raadsperiode en zal halverwege deze raadsperiode het stokje overnemen van Denise Kunst als fractievoorzitter. Ze heeft zich de afgelopen vier jaar vooral actief ingezet op het onderwerp wonen. Nieuwkomer Esra Çitak Turkyilmaz (30) start vol energie en ambitie aan haar eerste raadsperiode. Haar motto is iedereen betrekken, ongeacht leeftijd en achtergrond. Jorik Bosters (23), student HBO bestuurskunde, is ook een nieuwkomer en wil graag alle jongeren actief betrekken in de lokale politiek. Gert-Jan Broekhoven (44) gaat nog een raadsperiode zijn expertise inzetten als ondersteuning bij financiële vraagstukken. Frits Klijs (37) gaat voor de derde raadsperiode aan de slag en zet zijn kennis en kunde vooral in op Klimaat en Duurzaamheid.
De fractie wordt ondersteund door Chantal Kimenai en Cees Zwaal.

Mochten wij als Volkspartij Dongen in de coalitie komen dan zal René Jansen als wethouder doorschuiven naar het college en Chantal Kimenai geïnstalleerd worden in de gemeenteraad.

Met deze fractie hopen wij een succesvolle periode tegemoet te gaan. Net als eerdere periode blijft ook deze fractie voor u direct aanspreekbaar. We blijven maandelijks zichtbaar bij Praat op Straat en zijn bereikbaar via Facebook, instagram en de e-mail.

Hartelijke groeten,
De nieuwe fractie van de Volkspartij Dongen

 

 

Reacties

Cookieinstellingen