Ouderenpartij en D66 steunen petitie ‘Geen Stank en meer Natuur’

Foto:

Voorafgaande aan de gemeenteraadsverkiezingen kregen alle politieke partijen in Dongen die meedoen aan de verkiezingen, de vraag voorgelegd of ze de petitie ‘Geen stank en meer natuur’ wilden ondersteunen.

De petitie, die opgesteld is door de Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik,  is gericht tegen de uitbreiding van het naast en in de Duiventoren gelegen Oosterhoutse bedrijventerrein Vijf Eiken met zware industrie. Hier-door gaat natuur verloren en dreigt opnieuw stankoverlast richting Dongen. D66 en de Ouderenpartij tekenden de petitie en zegden toe zich na de verkiezingen hard te maken om de uitbreiding tegen te gaan. Het CDA liet weten de petitie niet te willen ondersteunen. De Volkspartij Dongen en de VVD – de twee huidige collegepartijen – namen niet de moeite om te reageren.

‘Jammer’, zo reageert voorzitter René Roovers van de Vereniging Spaar de Duiventoren en het Blik, ‘want het behoud van onze kostbare natuur is voor veel inwoners van Dongen een belangrijk onderwerp. Dat blijkt uit het groot aantal reacties die we binnenkrijgen op de petitie. Binnen een week werd die al meer dan driehonderd keer ondertekend. Afgelopen weekend is de petitie huis aan huis verspreid in delen van Dongen. Het aantal zal dus ongetwijfeld verder oplopen’, zo hoopt René Roovers.

De resultaten van de petitie zullen worden overhandigd aan de gemeenteraad van Dongen, Oosterhout en de provincie. De vereniging hoopt op die manier een nieuwe aanslag op onze natuur tegen te kunnen houden. Ondertekening kan op de link https://meernatuurindongen.petities.nl

 

Reacties

Cookieinstellingen