Ingezonden: Sporten en Bewegen

Foto: Pixabay License/Fotorech

Ingezonden door Vokspartij Dongen

Sporten en Bewegen

Sporten is belangrijk!
Sporten is nodig!
Sporten is verbindend!
Maar vooral: Sporten is leuk!

Sporten is belangrijk in de Dongense samenleving.
Door meer inwoners de mogelijkheid te geven om meer te sporten krijgen we een gezondere samenleving. De afgelopen corona-periode heeft bewezen dat we dat nodig hebben.
Door zo’n gezondere samenleving kijken we allemaal positiever naar alle moeilijke beslissingen die genomen moeten worden.

Veel inwoners van Dongen bewegen individueel door te wandelen, joggen of fietsen. Om die mogelijkheden te vergroten werkt de Volkspartij Dongen aan uitbreiding van onze “beweeglocaties” rondom onze gemeente. Daarbij denken we aan Het Blik, de Kanaalzone, de parken (samen met Stichting Parkplezier) en de rivier De Donge, met verbindingen naar onze kernen. Ook pleinen, trapveldjes en speelveldjes zijn belangrijk om onze jeugd ongedwongen te laten sporten en bewegen.

Ook sporten in verenigingsverband blijven we steunen en aanmoedigen. Dit moet voor iedere inwoner betaalbaar en bereikbaar blijven. Verenigingen, onderwijs en commerciële partijen maken gebruik van de grotere voorzieningen De Salamander en De Vennen. Deze locaties zijn multifunctioneel en breed inzetbaar. Wedstrijden met publiek beter mogelijk maken in hal 2 van De Salamander, bijvoorbeeld via een kleine verbouwing of aanbouw, is iets wat ook bij ons op de agenda staat. Kleine gymzalen blijven dichtbij de scholen en zijn ook voor andere doeleinden inzetbaar. Bij nieuwbouw scholen wordt binnen het beschikbare budget bepaald of de zalen worden vernieuwd of gerenoveerd.

Bestaande sportparken en velden zouden ook meer gebruikt kunnen worden door andere partijen. Door samenwerking van verenigingen zullen er meer inwoners kunnen sporten op onze Dongense sportparken.

Wat kunt u van ons verwachten
De leden van de Volkspartij Dongen zijn dichtbij, aanspreekbaar en luisteren naar wat onze inwoners echt bezighoudt. Samen zijn we de gemeente Dongen. Want samenleven doen we met elkaar; Langs de lijn, binnen het verenigingsleven, dorps- of wijkraden of ‘aan de keukentafel’. We kunnen ons daarom zomaar voorstellen dat u graag met ons in gesprek gaat. Dit kan natuurlijk altijd. Spreek ons daarom aan tijdens bijvoorbeeld praat op straat (iedere eerste zaterdag van de maand), langs de lijn of stuur een e-mail naar [email protected] zodat wij met u contact op kunnen nemen.

Onze plannen zijn te lezen in ons verkiezingsprogramma ‘ Dongen op 1’ op onze internetpagina https://volkspartijdongen.nl/verkiezingsprogramma-2022-2026/ of via onze QR code

Reacties

Cookieinstellingen