D66 stelt voor… een greep uit de lijst

Foto:

Ingezonden door D66 Dongen

De kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 is bekend. D66 Dongen komt opnieuw met een gevarieerde lijst. Dit keer stellen we een aantal kandidaten tegelijk aan u voor. Wie zijn ze, en wat willen zij voor Dongen bereiken?

Berry van Rosmalen (7):
Berry is een geboren en getogen Dongenaar en is sinds zijn pensioen maaltijdbezorger voor het SWOD. Voor Dongen zegt hij: “Ik ben voor behoud van natuur en milieu, goed onderwijs, een veilige en gezonde leefomgeving, aandacht voor cultuur en voor diegenen die dat nodig hebben de juiste zorg! Daar wil ik mij sterk voor maken de komende raadsperiode.”

Paulien Trommelen (8):
Paulien is ook geboren en getogen in Dongen en houdt ervan mensen mee te nemen in haar nieuwe ideeën. Voor Dongen zegt zij: “In Dongen doen we dingen samen, daar zet ik mij graag voor in. Inwoners in een vroeg stadium betrekken bij besluitvorming, communiceren in begrijpelijke taal en het faciliteren van inwonerinitiatieven. De politiek moet toegankelijker worden, voor iedereen!”

Fabian Vink (10):
Fabian is in Oosterhout geboren, waarop hij op zijn zevende met zijn ouders en zusje een wereldreis heeft gemaakt van meer dan 2 jaar. Van de poolcirkel in Alaska tot het uiterste puntje van Chili. “Deze ervaring maakt mij dankbaar voor wat wij hier samen hebben. Dankbaarheid moet blijken uit daden, niet uit woorden. Daarom zet ik mij in voor duurzaamheid en doe ik vrijwilligerswerk bij de daklozenopvang.”

Jan-Willem van Heteren (11):
Jan-Willem is in Montreal geboren en na een tijdje in zijn jeugd in Dongen te hebben gewoond, is hij in 1984 helemaal gesetteld in Dongen. Hij is onder meer buurtbemiddelaar en vrijwilliger bij de Volckaert. Ook is hij actief bij atletiekvereniging Atledo: “Ik vind gezondheid erg belangrijk. Mijn doel voor Dongen is dan ook dat we meer gaan sporten en bewegen!”

Barbara van Hoek (12):
Barbara heeft haar jeugd in Dongen gewoond en is een aantal jaar geleden weer teruggekomen. Voor Dongen vindt zij belangrijk dat: “Het gemeentebestuur duidelijke, transparante besluiten neemt en deze ook nakomt en dat er geen verborgen agenda’s of achterkamertjespolitiek bestaan. Daar wil ik mij hard voor maken!”

Annemiek van de Pas (15):
Annemiek is geboren in Oosterhout, maar al snel in Dongen gaan wonen. Sinds 2004 geniet ze volop van het wonen in ’s-Gravenmoer: “Ik zie hoe belangrijk de cultuur van het dorp is. Dat vraagt om meer bescherming, daar moeten we scherp op zijn! Ik wil dan ook samen verbinding zoeken om ieder zich bewust te maken wat van waarde is, daar zet ik mij voor in.”

Kas van Alphen (16):
Kas is de Benjamin van de lijst. Woont sinds zijn 4de in Dongen en zit inmiddels in de 3de klas van het Cambreur College. Hij houdt van uitdagingen en een stevige discussie. Daarbij vindt hij het leuk om elk onderwerp net even van een ander gezichtspunt te bekijken. Dit zet mensen vaak aan het denken en haalt ze uit hun eigen bubbel.
Bent u benieuwd naar onze complete lijst? Kijk dan op dongen.d66.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen