Ingezonden: Column Volkspartij Dongen – Veilig verkeer in alle Dongense kernen

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Ingezonden door Volkspartij Dongen

Veilig verkeer in alle Dongense kernen

Verkeersplan ‘s Gravenmoer
We zijn al langere tijd bezig met de realisatie van het verkeersplan in de kern ’s Gravenmoer. In de kern ’s Gravenmoer willen wij een goede uitvoering van het verkeersplan. Die goede uitvoering kan alleen tot stand komen in samenspraak met alle belanghebbende partijen. Wat ons betreft blijft het daarom belangrijk dat in de voorbereiding van de volgende delen ook dan er goede en realistische verwachtingen worden geschapen in gesprekken met belanghebbenden. We zijn blij dat we uit het potje van de raad op ons initiatief budget hebben kunnen vrij maken voor het realiseren van klassieke straatverlichting en banken.

Toegankelijkheid openbare ruimte
Als Volkspartij Dongen vinden wij het belangrijk dat de openbare ruimte voor iedereen toegankelijk is, dus ook voor mindervalide inwoners. We willen een platform opzetten om mindervalide verkeersdeelnemers in de toekomst te betrekken bij de herinrichting van kruisingen en oversteekplaatsen en de toegankelijkheid van de openbare ruimte.

In 2020 heeft de gemeenteraad op VPD-initiatief een motie aangenomen voor het uitvoeren van wijkschouwen. De gemeente heeft in 2021 de eerste pilot wijkschouw uitgevoerd in een deel van de wijk Oud-Dongen. Deze wijkschouw is uitgevoerd met afgevaardigden van de gemeente en de Zonnebloem. We willen als raad de volgende periode beter betrokken zijn bij deze wijkschouwen en willen dat de dorps en wijkraden ook aansluiten.

N629 en f629
De Volkspartij Dongen is voorstander van goede doorstroming van het verkeer op de N629 omdat dit de leefbaarheid in West 1 en 2 verbetert. Wat ons betreft komt de geplande natuurcompensatie binnen onze eigen gemeentegrenzen. Dit is ook toegezegd en dat zullen we in de gaten houden. De snelfietsroute ligt in de gemeenten Oosterhout, Dongen en Tilburg. De route is 16 kilometer lang en de verwachting is dat er in 2022 gestart gaat worden met de realisatie.De veiligheid langs het kanaal voor zowel fietsers en voetgangers hebben we de afgelopen periode meermaals onder de aandacht gebracht, waarna de plannen zijn aangepast.

Onze plannen zijn te lezen in ons verkiezingsprogramma ‘ Dongen op 1’ via onze QR code. De komende maanden worden de thema’s ook via deze columns toegelicht.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen