“Op alle flanken een 10”

10 feb 2022, 15:37 Sport
dvvc10021
De JO10-1 van DVVC Talent Academie, de meeste teams krijgen spontaan kramp in hun maag en kriebels over hun rug als ze dit horen.
Nog vorig seizoen kwamen veel spelers uit veel lagere klasse en nu schitteren ze in de hoofdklasse. Dit team dat wereldberoemd is in de regio, waarbij elke week wel een BVO aan de kant staat om het begin van een groot talent te zien. Meerdere spelers zijn inmiddels door meer dan één BVO, of de KNVB, uitgenodigd. En daar zijn we erg trots op en blij mee vooral voor de spelers zelf. Ook wij zijn dus elke week opnieuw benieuwd of de spelers nog steeds hun best doen het beste uit zichzelf te halen. Hoe zou het vandaag (zaterdag 5 febr.) gaan?
De wedstrijd
Vanwege corona en enige zieken hebben de spelers van de JO10-1 al een wedstijd achter de rug door in te vallen bij de JO11-1 en dus was het even afwachten of ze de gewonnen reeks door konden zetten. Want de tegenstander was er één van formaat en gevreesd door menig team in hun competitiereeks. RKSV Sarto een vereniging van meer dan 1300 leden, dus een ongelooflijk grote vijver tegen DVVC’s enige JO10-1. Bij de bookmakers zou alles op Sarto gericht zijn. Enfin, na het startfluitsignaal van de druk bezochte wedstrijd met een aantal ijverig noterende scouts aan de kant begonnen we met de wedstrijd. Het was 5 minuten muisstil... Vlinders en vogelgetjilp “hemel op aarde”, of stilte voor de storm?
Er werd gevoetbald met flair en vuur in de kicksen. Bijna ongekend, fel en strijdvaardig, en nog belangrijker: balvaardig; En dit met spelers van nog geen 9 jaar aan de kant van DVVC. Positiewisselingen, overnemen en geven van positie, coaching, loopacties, driehoekjes. Het was adembenemend, alles ging eventjes in slow-motion! En hoewel al een hele wedstrijd in de benen scoorde DVVC als eerste een goals. 1-0 Toch merkte de coach wel dat dit niet de geheel fitte ploeg was die hij kende. Of kwam het gewoon dat ook aan de kant van Sarto prima op hoog tempo gevoetbald werd en ze flink weerstand boden met prima acties. DVVC kwam af en toe net te laat, daardoor kon Sarto de gelijkmaker scoren.
Vragen, antwoorden en anticiperen:
1ste rustmoment kwam goed uit om een en ander door te nemen met de spelers. Zijn we nog fit genoeg? Wissels zijn er niet! Hebben de spelers door hoe Sarto opbouwt, wat ze doen bij een uitbal of balbezit, is je tegenstander links- of rechtsbenig? Ze gaven overal de juiste antwoorden op. 2de kwart in het kort: Een heel sterk spelend DVVC breidt zijn voorsprong uit tot 5-3. Even naar de kleedkamer tijdens de rust, want dat hadden deze mannen wel nodig. Een moordend tempo met een fysiek sterke Sarto tegenover je dan heb je wel even een rustmomentje nodig.
dvvc10022
Aanvang 3de kwart, je zag dat DVVC op 60% aan het voetballen waren, door hun vermoeidheid waren ze net te laat en niet meer erg geconcentreerd en DVVC moest zelfs met een man minder spelen na een zware overtreding. Dit gaat erg moeilijk worden dachten de meeste. Maar nee hoor, er werd karakter getoond en onze middenvelder die 3 stages in z’n pocket heeft ging weer ‘t veld op. Iedereen pepte elkaar op. De solide verdedigers knikten naar elkaar en kregen een duimpje van onze katachtige geweldige keeper. De talentvolle Batistuta en Hugo Sanches-achtige spitsen pepten elkaar op en moedigde onze spelmaker nog eens aan. Het was tanden bijten, het werd erg spannend want er was door Sarto weer een aansluitende treffer gescoord: 5-4 en Sarto drong steeds vaker en harder aan.
Gelukkig hebben we 2 hele gevaarlijk spitsen waarvan 1 een diepe bal kreeg, de fans langs de kant hielden hun adem in: “Wordt het 6-4(?) ja,ja, JAAHAHA!” Jong en oud, in het veld en langs de lijn, allemaal maakte ze vreugdesprongetjes. Wat een geweldig doelpunt! Heel snel daarna klonk het eindsignaal: Eindstand: 6-4
Dit was een zeer enerverende wedstrijd, vol mooie acties van beide teams. Dit was genieten. En zo mooi om weer bevestigd te zien dat de DVVC-spelers via inzet en drive laten zien dat ze in de DVVC Talent Academie filosofie en het trainingsprogramma geloven. Ondanks de afstand die ze telkens moeten afleggen, de jongens komen uit verschillende regio’s, zijn ze altijd aanwezig op de trainingen. Echte Toppers!
DVVC Talent Academie
De DVVC Talent Academie is nu paar seizoenen verder en we mogen met recht en trots zeggen dat we heel veel spelers in hun niveau verbeterd hebben. Daarnaast hebben meer dan 20 spelers een stageplaats gekregen uit binnen- en buitenland. Hoe mooi is dat? Een David dat de Goliaths van deze voetbalwereld kan verslaan met mooi voetbal en heel veel plezier. Binnenkort kun je een kijkje komen nemen en natuurlijk meedoen met 1 van de 4 talentendagen van de Academie. De 1ste is al op 26 februari as. Voor de andere dagen kan je kijken op www.dvvctalentacademie.nl en misschien krijg jij ook een kans om aan te sluiten bij de academie.
Tot de volgende wedstrijd thuis, 19 febr., tegen FC Tilburg. We zien je dan!