Biljartnieuws Klein-Dongen-Vaart

14 jul , 16:50 Sport
biljartnieuwbeeld 392x222 1
In café en zalencentrum De Viersprong in Dongen pakte team Corné van den Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg in de laatste wedstrijd van de competitie de volle winst. Het werd 30-24 tegen team Michielsen uit Oosterhout.
Kopman Bart Hultermans speelde een degelijke partij. Hij hield de verdediging goed gesloten en stevende zo op de winst af. Ook Ton Kemmeren gaf weinig spel weg, waardoor hij voorkwam dat zijn tegenstrever er op los scoorde. Zelf maakte hij wel een mooie serie van vijf caramboles. Hiermee stelde hij de eindzege veilig. Ook voor Embert Broekhoven was er winst. Hij wist de partij net voor de neus van zijn opponent uit te spelen. Door dit resultaat is team Van den Nieuwenhuizen op de vierde plaats in de B! klasse geëindigd. Één puntje minder dan team Michielsen.
P.C. Kamp geen kampioen
In de laatste wedstrijd moest team P.C. Kamp Scheeps- en Constructiewerken aantreden tegen de lijstaanvoerder team ’t Vosje uit Waalwijk. Het verschil was echter maar drie punten met team Kamp. Het was dus mogelijk om het kampioenschap te pakken. In de eerste partij verloor Piet Kamp echter nipt. Hij kwam aan de meet slechts twee caramboles te kort. Piet startte uitstekend en zette zijn opponent op achterstand. Hij maakte een prachtige serie van zes caramboles. Hij kon echter niet voorkomen dat zijn tegenstander zich terug knokte in de wedstrijd. Ook in de tweede partij waren er kansen op de winst. Aan de meet kwam Anton Smulders echter slechts één luttele carambole te kort. Beide spelers kregen ook maar 37 beurten. Kopman Mark Pijnenburg stond toen voor de vrijwel onmogelijke opgaven om zes punten goed te maken. Bovendien kreeg hij te maken met een ontketende tegenspeler. Deze scoorde er lustig op los. En was al na 35 beurten bij de eindstreep. Verlies met 23-30 was echter onvermijdelijk geworden. De tweede plaats werd echter wel veilig gesteld. Met een tweede plaats in de eindrangschikking heeft team Kamp een uitstekend seizoen gespeeld.