DA Ingrid Liberty dames 1 laat vechtlust zien en pakt drie punten

Afgelopen zondag 21 april mochten de dames van Liberty het opnemen tegen Dordrecht dames 1. In de eerste helft van het seizoen werd er verloren uit bij Dordrecht door een aantal snelle tegendoelpunten waar Liberty geen antwoord op had. Op eigen terrein waren de dames van Liberty vastbesloten de overwinning over de streep te trekken.

DA Ingrid Liberty dames 1 begon sterk aan de wedstrijd. Dordrecht had moeite met de hoge druk van Liberty, en dit resulteerde in een aantal kansen. Zo kreeg DA Ingrid Liberty dames 1 een strafcorner tegen het einde van het eerste kwart. Uit een rebound kwam deze bij Jill Voskuil terecht die alert was en de bal tegen de plank aan kreeg. Dit was een hele ontlading voor Liberty, dat al een aantal wedstrijden moeite had met doelpunten maken. Het was duidelijk dat Dordrecht het er niet bij liet zitten. Het ging er fel aan toe, maar Liberty bood weerstand en pakte weer de bovenhand in de wedstrijd. Een paar mooie kansen via Eva van Strien, Silke Verbunt en Femke Kuppens gingen er net niet in. Ook keepster Emma-Lynn van Mierlo moest een aantal keer in actie komen om het doel van Liberty leeg te houden. De kansen bleven over en weer gaan, maar er werden er geen meer verzilverd. Daarmee werd de eindstand bepaald op 1-0.

Een mooie overwinning voor DA Ingrid Liberty dames 1. De competitie zal op zondag 26 mei worden hervat met een wedstrijd uit tegen Rijswijk dames 1. De komende weken gaan de dames van Liberty hard trainen en oefenwedstrijden spelen om in het goede ritme te blijven.