Geert Trommelen winnaar superfinale PK Bandstoten

Foto:

Dit seizoen vond voor de 48e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats in café de valk. Het toernooi wordt jaarlijks georganiseerd door B.V. De Valk en de bobo’s en wordt verspeeld onder auspiciën van de D.B.B.

In het toernooi speelden 73 biljarters die waren onderverdeeld in 5 klassen. Verleden week speelden de 5 kampioenen om een leuke prijzenpot. Tonny Kokx verving Stefan Aarden als, kampioen in de 1e klasse. De finale werd verspeeld door Tonny Kokx (1e, ), Jos Rutters (2e), Mari Loonen (3e) Arnold Willemsen (4e) en Geert Trommelen (5e)

Onder zeer deskundige arbitrage van Hanny Hultermans en Just Zonneveld namen de wedstrijden een aanvang. In de 1e partij streden Geert Trommelen (15 car) van b.v. ennog 5 en Arnold Willemsen van b.v. de valk. (20 car) tegen elkaar, Geert won in 21 beurten. De 2e wedstrijd ging tussen Mari Loonen van b.v. de bobo’s (25 car) en Jos Rutters van b.v. de valk (30 car), Mari won in 16 beurten. Tonny Kokx van b.v. ennog 5 (35 car) kwam voor de eerste keer aan tafel tegen Arnold, in 30 beurten pakte Arnold zijn eerste winst. Geert pakte ook zijn 2e winst tegen Just in 25 beurten. mDe laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Tonny en Mari, in 25 beurten bezorgde Tonny aan Mari zijn eerstenedelaag.. Na dag 1 Geert aan de leiding met 2 gewonnen partijen, Arnold, Mari en Tonny hadden 1 keer winst en Jos was nog puntloos.

Op de 2e speeldag was Ger Kerst in samenwerking met de finalisten de arbiter. De 1e wedstrijd ging tussen Jos en Arnold, in 20 beurten pakte Jos zijn eerste winst. Door winst op Tonny won Geert ook zijn 3e partij in 32 beurten. Mari bleef als enige over, na winst op Arnold in 34 beurten, om Geert nog te kunnen bedreigen. Tonny won in 22 beurten van Jos. De laatste wedstrijd ging tussen Geert en Mari, bij winst of remise van Geert zou hij kampioen worden, Mari won echter in 21 beurten, en sleepte er een barrage partij uit. Geert leef steken op 1 carambole van de finish. Geert en Mari gingen hierna de strijd aan voor de titel, Deze keer was Geert de beste in 27 beurten, Mari achterlatend op 12 caramboles en won de barrage en werd superkampioen, proficiat.

Na afloop van de finale reikte wedstrijdeider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers, en sloot hiermee het bandstoottoernooi voor dit seizoen af.

Iedereen bedankt voor jullie inzet en graag tot volgend seizoen bij de 48e editie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen