Dongen zaterdag weer op plaats twee

Na de smalende nederlaag een week geleden tegen Woudrichem moest er weer wat aan klantenbinding gedaan worden door het zaterdagelftal van Lars Jansens.

Door: Piet Scheepers

Doordat toen veel afwezigen en blessures waren, kon tegen BLC weer een beroep gedaan worden op enkele dragende krachten. De nummer vijf in de competitie had 1 punt minder dan Dongen. Een nipt verschil dat in de wedstrijd niet terug te zien was. Dongen heerste en de bezoekers probeerden met fysiek ingrijpen Dongen uit de wedstrijd te halen. Scheidsrechter Jochem van Akooij greep pas na rust in door een fiks aantal kaarten uit te delen. Overigens aan beide partijen.

Aan Dongenzijde doordat opmerkingen werden gemaakt over de harde charges van de tegenstander die niet werden bestraft. Dongen moest het deze dag nog doen zonder Tom Roovers en Maarten Waltman. Verder kon Jansens weer een beroep doen op zijn selectie. Mede gedragen door de wind, die dwars over het veld stond, kwam Dongen door Doguhan Ercan op 1-0. De ver opgedrongen linksback zette de bal hoog voor. Gedragen door de wind viel deze bal achter de doelman van BLC in de verre hoek. Voorzet of schot op doel? Een prima doelpunt. Nog geen vijf minuten later was de rappe Burak Erbek die deze stand verdubbelde. Op slag van rust behoedde Dongen doelman Tom van Strien met een prima redding de aansluitingstreffer.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Een aandringend Dongen en een worstelend BLC dat zo nu en dan kon uitbreken. De bezoekers probeerden Dongen uit hun tent te lokken om dan de lange bal te spelen. Door goed storen van Timo van der Schans ontfutselde hij de bal in de zestien, omspeelde vervolgens de sluitpost van BLC, waardoor de 3-0 een eitje was. Dat in de 88e minuut BLC nog een doelpunt mocht scoren, mag Dongen zich aanrekenen. De wedstrijd leek op een einde te lopen. Burak Erbek dacht daar anders over. Een verre trap van achteren langs de zijlijn werd door hem opgepakt en snelde zo richting BLC-doel, waardoor de 4-1 een feit was. Echter BLC dacht er anders over en protesteerde massaal bij de scheidsrechter. De bal zou over de zijlijn zijn geweest. De man in het zwart bleef bij zijn
beslissing: doelpunt.

Komende zaterdag de topper in Oss, waar Dongen op bezoek gaat bij koploper Oss ’20. Met een wedstrijd minder en vijf punten achterstand, zou bij winst een
mooi resultaat geboekt kunnen worden. Eerst maar voetballen is het credo.