Dongen zaterdag loopt ook over Altena heen

Na de ruime overwinning op buurman ONI en de tijd om dit uitgebreid te vieren, een aantal dagen carnaval, werd de afgelopen zaterdag de draad weer opgepakt tegen VV Altena. Zoals opgemerkt werd, is deze klasse een competitie waar iedereen van iedereen kan winnen. Uitzondering blijkt Oss ’20. Dongen staat drie punten achter Oss ’20. Het doelsaldo van de Ossenaren is plus 20 en dat van Dongen plus 15.

Door: Piet Scheepers

Dongen had een speler, Luc Braams, die geblesseerd moest toekijken. Floris van Dongen speelde bij JO23 en is weer terug. Hij maakte al enkele minuten tegen in de oefenwedstrijd tegen Gilze. De overige selectie had heelhuids het carnavalsgebeuren overleefd. Het was duidelijk dat Altena zijn meerdere in Dongen moest erkennen. Dongen kon naar hartenlust combineren. Vooral voorin met, Joep van Overbeek, Maarten Waltman en Robin de Man, waren dit juist de spelers die de achterhoede van Altena een moeilijke middag bezorgden. Achterin bij Dongen heerste een soeverein centraal duo, gesteund op de vleugels door stabiel spelende backs. Tom van Strien was de sluitpost. Het middenveld, met jongens die een hoog ‘laufpensum’ hebben zoals de Duitsers zouden zeggen, maakten vele vuile meters. Hierdoor bleef Dongen veelal in balbezit.

Na tien minuten opende Robin de Man de score. Een crosspass van Bas Jansens bereikte op links Joep van Overbeek. Hij passeerde zijn directe tegenstander en zijn voorzet werd op waarde ingeschat door spits De Man, 1-0. En dan vielen de doelpuntjes als appeltjes van de bomen. 2-0 door Joep van Overbeek, 3-0 door Robin de Man op aangeven van Van Tilburg. En dan is de wedstrijd pas een half uur oud. Of zoals Lars Jansens na afloop samenvat: “Wij hadden vandaag simpelweg meer kwaliteit in huis. Dat de stand na een half uur voetballen 3-0 is, maakt het heel lekker voetballen. De wedstrijd was vanaf dat moment vrijwel gelopen!”

Dongen werd laconieker en verzuimde de voorsprong naar grotere hoogte te tillen. Na rust zorgde aanvoerder Bas Jansens vanaf de elf meter stip voor de 4-0. De mooiste van de wedstrijd was de 5-0 van Robijn de Man. Hier ging een stukje ‘Gallery Play’ aan vooraf. De manier waarop de bal werd rondgespeeld was al een genot om te zien. Maar dan de afronding. Menig topvoetballer zou hiervan dromen. Robin de man ontving de bal, zag in zijn ooghoeken dat de doelman van Altena op de rand van de zestien stond en met een beweging, buitenkantje rechterschoen, draaide hij de bal over de doelman heen in het lege doel. Altena mocht in de 86e minuut een tegentreffer op het scorebord laten aantekenen. Dongen mag dit zich aanrekenen. De vrije trap ging via de muur in de korte hoek binnen. Scheidsrechter Danny Koevermans, in verschillende eredivisie elftallen gespeeld en viermaal het Ned. XI-tal waarin hij eenmaal scoorde, had een rustig middag. “Die 5-0 van Dongen daar was ik wel een beetje jaloers op, ja.!”

Volgende tegenstander is komende zaterdag uit naar Zwaluwe VFC.
Stand: 1. Oss’20: 13-28, 2. VV Dongen: 13-25, 3. SCO: 13-24, 4. Zwaluwe: 13-23 en 5. BLC: 13-21.