VV Dongen zaterdag maatje te groot voor ONI

Foto: Edwin Wiekens

Al jaren een mooie affiche: VV Dongen – ONI. Ook naar deze editie werd reikhalzend uitgekeken. Afgelopen zaterdag was het weer een volle bak op de tribune bij VV Dongen. Supporters die hun clubje onder alle omstandigheden steunen.

Gezien de stand op de ranglijst zou het een appeltje eitje moeten worden voor VV Dongen. De eerste wedstrijd werd een nipte 1-2 overwinning voor de geel/blauwen. “Ondanks het huidige grote verschil op de standenlijst zijn dit wedstrijden die onvoorspelbaar zijn. Je moet dus alert blijven,” waren de woorden van Dongen trainer Lars Jansens vooraf.

ONI miste een paar sterkhouders. Voor een kleine vereniging is dat meestal een fikse aderlating. Nu moesten jongelingen dit gemis opvangen. Dongen had zich goed voorbereid op deze ‘clash’. De afspraak was duidelijk: scherp en fel aan de wedstrijd beginnen! Probeer de wedstrijd vroeg naar je toe te trekken! Met volle overtuiging kwamen de spelers van Dongen uit de startblokken. Dongen kreeg de ruimte en kon naar hartenlust de bal rondspelen. Dit leverde in de beginfase diverse mogelijkheden op om de score te openen. Het eerste doelpunt werd, onterecht, afgekeurd. Na twintig minuten spelen werd Burak Erbek gevloerd in de zestien.

Aanvoerder Bas Jansens zette zich achter de bal en stuurde bal en doelman ieder een andere hoek in. De score was geopend en nog wat tellen later stond het 2-0 door Maarten Waltman, na slecht uitverdedigen van ONI. Dongen bleef doordrukken en na ruim een half uur was het weer Erbek die de hoofdrol opeiste. De ingooi van Nick Smans kwam bij de aanvaller, deze draaide van zijn tegenstander weg en schoot van buiten de zestien de 3-0 in de verre hoek. Het publiek begon stiekem te hopen op dubbele cijfers. Dongen kreeg echter de kous op de kop, door een foutje van doelman Tom van Strien. Dylan de Ruischer zette het doelpunt voor ONI op het
bord: 3-1.

De tweede helft kwam Dongen, net als na het beginsignaal, geladen uit de kleedkamer. Robin de Man tekende voor de 4-1 na een voorzet van Erbek. Dezelfde Erbek nam zijn tweede doelpunt, de 5-1, voor zijn rekening na een prima assist van Timo van der Schans. Deze bekroonde hiermee een prima wedstrijd. En de drang naar meer doelpunten was nog niet weg. De 6-1 was voor invaller Dennis Aarts, na aangeven van een andere invaller Jannik van de Pas.

De ploeg van Lars Jansens speelt komende donderdagavond om 20.15 uur in de achtste finale om de Regio cup tegen buurman Gilze. Komende zaterdag is een vrij weekeinde vanwege carnaval en de week erop de inhaalwedstrijd tegen  Altena. Een gevaarlijke tegenstandere die in de onderste regionen bivakkeert.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen