Mari Loonen kampioen derde klasse PK Bandstoten in De Valk

Foto:

Dit jaar vindt voor de 48e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk / De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café De Valk.

In het toernooi spelen in totaal 73 biljarters, die zijn onderverdeeld in 5 klassen. Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 5 kampioenen op vrijdag 12 en zaterdag 13 april om een leuke prijzenpot in de superfinale. Vorige week werd de finale verspeeld in de 3e klasse. Alle deelnemers moesten 25 caramboles behalen. Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 5 zich voor deze finale.

Onder kundige arbitrage van Dim van Groesen bijgestaan door Petra van Dongen en Jeannette Zonneveld speelden clubgenoten van b.v. de bobo’s, Corné van Beijsterveld en Mari Loonen , de 1e partij tegen elkaar, in 16 beurten wist Mari te winnen. Hans van Leijsen van b.v. ennog 5 en Henny Gommeren van b.v. de salamander, speelden de volgende wedstrijd, in 31 beurten was Hans aan de meet. Paul de Jong, van b.v. de valk, kwam voor de eerste keer aan tafel tegen Mari, in 17 beurten wist Mari ook deze wedstrijd winnend af te sluiten. Henny pakte hierna zijn 1e winst partij tegen Corné in 18 beurten. De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Hans en Paul, met een slotserie van 9 won Paul in 19 beurten. Na dag 1 Mari alleen aan de leiding met 2 keer winst.

Op dag 2 was de arbitrage in de vertrouwde handen van Toon van Spaandonk en Theo in ‘t Groen. In de 1e wedstrijd pakte Mari zijn 3e winst tegen Henny in 26 beurten. Paul klopte hierna Corné in 15 beurten en bleef daarmee in de race voor de titel. Cruciaal was nu de wedstrijd tussen Mari en Hans, bij winst of remise was Mari kampioen, Hans stelde dit feestje nog even uit en won in 27 beurten. Daardoor bleef Hans ook nog kanshebber. Henny versloeg hierna Paul in 30 beurten, waardoor Paul uitgeschakeld was voor de titel. De laatste wedstrijd ging tussen Hans en Corné, bij winst van Hans zou er nog een barrage partij volgen tegen Mari, Maar Corné klopt Hans in 19 beurten, hierdoor was Mari de kampioen in deze klasse, proficiat. Door dit kampioenschap is Mari ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 5 kampioenen, Arnold Willemsen in de 4e klasse en Geert Trommelen in de 5e klasse hadden zich hiervoor al geplaatst.

De beste partij was voor Paul (15 beurten) en Paul pakte met een serie van 9 de prijs voor de hoogste serie.

Na afloop reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers. Komend weekend van 2 en 3 februari wordt een aanvang gemaakt met de voorwedstrijden in de 2e klasse.

Foto boven v.l.n.r. Corné, Paul, kampioen Mari, Henny en Hans.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen