Dongen wint vechtwedstrijd op teamspirit.

Foto:

Dongen had vorige thuiswedstrijd legio kansen op een mogelijk gelijkspel laten liggen. Het ging afgelopen zondag op bezoek bij Unitas ’30 uit Etten Leur dat een week geleden met 5-0 het onderspit moest delven.

Door Piet Scheepers.

Voor beide ploegen het sein om het beter te gaan doen. Het leek of beide teams bevangen waren door de kou. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Daarbij moet gezegd worden dat Unitas Dongen het spel liet maken door rondom de eigen zestien terug te zakken. Daardoor ontstonden er verschillende gevaarlijke momenten voor het Unitas doel die dan weer met een sisser afliepen. Gevaarlijk was de thuisploeg niet echt. Een ploeg die de ene week top presteert en de week erop steken laat vallen. Het moest het deze middag dan ook hebben van enkele gevaarlijke sporadische uitvallen, als Dongen dan ver opgedrongen was rondom de zestien van Unitas. Daar waar het publiek zat te rillen van de ijzige kou werd het niet warm van het spel dat beide teams op de gladde kunstgrasmat ten toon spreiden.

Het eerste gevaarlijke schot kwam na een kwartier vanaf de voet van Theo Martens. Voor Unitas-doelman Jeroen Sebregts een opwarmertje. Hij stond weer tussen de palen na een blessureperiode. Gelukkig maakte Gullyan Clemens bij Dongen ook weer minuten. Maar ook de jonge Brian Burgler wordt geregeld door Marcel van der Sloot erbij gehaald. Gijs Timmermans heeft zich meer en meer als basisspeler gepresenteerd. Als een rots in de branding staat hij centraal zijn mannetje naast Jan Gerrits jr. Opvallend was dat Gerrits deze middag de enige speler was die geen thermoshirt of wat dan ook met lange mouwen droeg. Kortom de centrale verdediger was er deze middag een van ‘mouwen opstropen’ en niet zeuren.

Zeuren en mekkeren gebeurde dan ook rondom de twintigste minuut. Zowel scheidsrechter Robbie Tiesinga en zijn assistent gaven tot tweemaal toe een corner aan Dongen. Tweemaal vlogen de Unitas spelers richting scheidsrechter. Zij zagen dit anders. Hoe zuur is het dan als juist Jan Gerrits jr. de voorzet van Fatih Kamaci verlengde en de bal tegen de het doelnet kopte, 0-1. Dongen kreeg kort hierna nog een tweetal kansen om de voorsprong te vergroten. Na de openingstreffer was het vijf minuten later aanvoerder Kamaci die na een vrije trap van Thom Avontuur net iets te laat kwam. Nog geen drie minuten later stuurde Rijk Siemerink zijn aanvoerder de diepte in. Door goed uitkomen van Unitas doelman Sebregts bleef Dongen op de magere 0-1 voorsprong steken.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Het publiek morde en zag een matige wedstrijd. Enkele diehards betitelden deze partij als ‘niet om aan te gluren’. Dongen mocht na ruim een uur spelen weer een corner nemen. Ook deze keer met man en macht naar voren. Dit kwam de in het zwart gestoken kanaries duur te staan. Doelman Sebregts onderschepte de bal en met een verre uittrap richting de afwachtende Achraf Chouiter sprintte de spits richting Dongendoel, gevolgd door twee niet Dongenverdedigers. Deze verdedigers liepen nog in de zestien van Unitas. Een twijfelende Nick Frits zag de inzet van de spits in zijn doel verdwijnen. Kort hierna werd Adam Sesay vervangen door de jonge Brian Burgler. De toeschouwers moesten wachten tot de 75e minuut. Het moment dat Dongen weer een hoekschop mocht nemen. En ja, de bal werd
vanuit een scrimmage door Mart van Bree hard binnengeschoten, 1-2.

Toen was het pompen of verzuipen. Alle ballen van Unitas werden hoog in de Dongen zestien gepompt. En dan ga je de blessuretijd in. Niemand weet hoe lang nog? Wel scheidrechter Tiesinga. En dan breekt Unitas gevaarlijk uit, zet de bal voor en de voorzet wordt hard binnengeschoten: 2-2! Echter de assistent- scheidsrechter stak resoluut zijn vlag omhoog voor buitenspel. Dus gelukkig voor Dongen bleef het bij 1-2. Dat Unitas het er niet mee eens was, lieten ze duidelijk horen. Het kostte de ploeg drie gele kaarten. Na het bestuderen van de videobeelden was het duidelijk dat het buitenspel was. Dongen trainer Marcel van der Sloot merkte na afloop op: “Wij hebben deze
vechtwedstrijd winnend afgesloten. Afgelopen week hebben we te maken gehad met heftige zaken in de privésfeer van twee spelers. Dat heeft wel indruk gemaakt bij de groep. Blij dat we deze wedstrijd dan winnend afsluiten.”

Wat een sfeer was er na afloop. Een DJ en de drank vloeide rijkelijk in de Unitas kantine. Ook al om de supporters van trainer Van der Sloot (Cluzona) ’s morgens om 10.00 uur bij Unitas moesten voetballen. Zij, en nog en negental eerste elftalspelers van Cluzona, deelden hun overwinning en die van Dongen door dit uitbundig te vieren. En dat zou de voorloper moeten zijn van wat komende zaterdagavond 9 december op Sportpark De Biezen moet gaan gebeuren als Dongen thuis Achilles Veen als tegenstander moet gaan bestrijden. Deze wedstrijd staat gepland om 18.00 uur. Na afloop pre-kerst party met DJ.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen